Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Foto bij Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department
Vorige Volgende
MEDICAL
Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department

Client:
Spaarne Gasthuis
Project description:
Two pathology departments that were being merged into one large laboratory that has it all. That is what happened at the Spaarne Hospital in South-Haarlem. INTOS was asked to make the interior for the laboratory.
Provided services:
engineering, production, installation
Photographer:
Michiel Claus

Spaarne Hospital South Haarlem – Pathology department

Two pathology departments that were being merged into one large laboratory that has it all. That is what happened at the Spaarne Hospital in South-Haarlem. INTOS was asked to make the interior for the laboratory.

Customer request

The two Pathology departments of the Spaarne Hospital from Hoofddorp and South Haarlem were merged into one laboratory in South Haarlem. This demanded an update and expansion of the original laboratory. INTOS was asked to deliver several new equipment and to make the new interior in the same look as the previous lab.

Approach

The new lab tables are height adjustable and in the same look & feel as the existing interior. INTOS placed three new Fume Hoods and a LAF cupboard in the laboratory. The new space also needed a large countertop on which materials could be received. This countertop was made in house at INTOS and installed on location. The activities of the pathology department didn’t stop during the renewal of the laboratory, so we worked around these activities to make sure there was as little disturbance as possible.

Result

‘It now is an efficient lab environment were everything can be done in one location. All necessary equipment is of the highest quality and there is now enough workspace for everyone.” Says Luuk van Willigenburg, project manager at INTOS.  

Client:
Spaarne Gasthuis
Photographer:
Michiel Claus

Other interesting projects: