Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Vorige Volgende
INTERIORS
Unilever Foods Innovation Centre

Client:
Unilever
Project description:
The new Unilever Foods Innovation Centre at the Wageningen Campus was to be the new and inspiring work environment for 500 Unilever employees who are working together to create healthy and sustainable innovations for food. Fokkema&Partners Architecture designed the interior and INTOS was chosen to make and install the custom made furniture for the entire building.
Provided services:
engineering, production, installation, product development
Architect:
Fokkema&Partners Architecten
Photographer:
Michel Claus

Unilever Foods Innovation Centre

The new Unilever Foods Innovation Centre at the Wageningen Campus was to be the new and inspiring work environment for 500 Unilever employees who are working together to create healthy and sustainable innovations for food. Fokkema&Partners Architecture designed the interior and INTOS was chosen to make and install the custom made furniture for the entire building.

Customer request

The Hive, as the Unilever Foods Innovation Centre is called, is an energy neutral building and meets the highest sustainability requirements. The interior had to be circular as well. and  INTOS was asked to think along in the design process and to realize the interior in a sustainable way.

Approach

“Fokkema&Partners Architecten asked us to think along in the circular process and use our knowledge. By keeping in mind the dimensions of our panels while designing the furniture, we could work as efficiently as possible and minimize our waste.” Says Marnix Heemskerk, Project Director and Partner at INTOS.

The furniture fits into this message of sustainability. The frames of the pantries are reused in a recognizable way to communicate the circular message. We lined it with a new front. A large amount of the furniture is made with recycled materials such as the residual wood that was used for the large stage at the entrance. Multiple cabinet doors are made out of plastic waste. All oak that is used, for example in the the wall and stairs to the Observation Deck, comes from an old train carriage.

INTOS also made all the lockers, the fixed storage closets with a build in couch that are installed in all the offices, the showcase and the covers for the large extractor hoods in all the testing kitchens.

Result

The Unilever Foods Innovation Centre meets the highest sustainability requirements and received the maximum sustainability certification , BREEAM-NL Outstanding. The circular interior contributes to the creation of an innovative work environment.

Client:
Unilever
Architect:
Fokkema&Partners Architecten
Photographer:
Michel Claus

Marnix Heemskerk, Project Director and Partner at INTOS

Fokkema&Partners Architecten asked us to think along in the circular process and use our knowledge. By keeping in mind the dimensions of our panels while designing the furniture, we could work as efficiently as possible and minimize our waste.

Other interesting projects: