30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

Standaard op maat

Labs
Labs

Complete laboratorium­inrichting van labtafel tot zuurkast

Een goed werkend laboratorium is ingericht volledig op basis van de meest efficiënte workflow. Gebruikersgemak en veiligheid in het laboratorium staan daarbij uiteraard voorop. Maar snelheid in levering is vaak ook gewenst om de bestaande onderzoeks- en ontwikkeltrajecten zo min mogelijk te vertragen. Evenals flexibiliteit in de opbouw van het meubilair en goede onderhoudsmogelijkheden om de inrichting toekomstbestendig te houden.

Video afspelen

INTOS Lab Solutions is een gecertificeerde kennispartner en leverancier op het gebied van laboratorium inrichting. We leveren zowel laboratoriummeubilair in standaard en maatwerk varianten, waaronder laboratoriumtafels, kasten, cleanroom kasten, meubilair en apparatuur uit onze eigen lijn van zuurkasten tot apparatuur van andere gerenommeerde merken. Naast leverancier vervullen we ook de rol van projectmanager en adviseur , duurzaam onderhoudsmanager tot aan maincontractor voor de volledige turnkey oplevering van laboratorium omgevingen. Deze diensten en producten leveren we snel en flexibel aan instellingen in diverse sectoren van de biotechnologische en farmaceutische industrie tot aan onderwijs- en zorginstellingen en high-tech bedrijven.

Maincontracting Maincontracting Maincontracting Maincontracting Maincontracting
Maintenance Maintenance Maintenance Maintenance Maintenance Maintenance Maintenance
Interior Construction Interior Construction Interior Construction Interior Construction Interior Construction Interior Construction Interior Construction

Complete laboratorium inrichting van laboratorium meubilair tot apparatuur

Elk laboratorium heeft zijn eigen processen om de productie of onderzoek efficiënt te laten verlopen. Standaard laboratoriummeubilair voor de inrichting van het laboratorium biedt meestal een fijne basis, maar ondersteunt de in ieder lab unieke workflow nooit helemaal.

INTOS produceert daarom naast een standaard assortiment ook maatwerk laboratorium meubilair. Van laboratoriumtafels tot spoelmeubels, cleanroom meubilair en zuurkasten. Om het laboratorium compleet op te kunnen leveren, bieden we in samenwerking met hoogwaardige partners vast laboratorium apparatuur zoals veiligheidswerkbanken en veiligheidskasten, waaronder laf kasten, biosafety cabinets, chemicaliënkasten en plofkasten. Deze installeren we ook. Op deze manier zorgen we dat laboratoriummedewerkers optimaal hun werk kunnen doen!

Laboratorium ideeën visualiseren in 3D

Ideeën zijn soms lastig te visualiseren. Ook voor de inrichting van een laboratorium. Daarom heeft INTOS de Lab Solutions webshop, waarmee een eigen laboratorium volledig zelf is samen te stellen. Dit geeft beter inzicht in de eigen wensen en behoeftes én in de mogelijkheden die INTOS hierin biedt. Daarmee ontstaat uiteindelijk een totaalbeeld van het gewenste lab.

Configureer

Waarom kiezen voor INTOS Lab Solutions?

Labs productlijn

Laboratoriumkasten

Laboratoriumtafels

Laboratoriumapparatuur

Cleanroom kasten en meubilair

Media als aanvulling op de laboratorium­inrichting

Als aanvulling op ons laboratorium meubilair verzorgen we ook de bijbehorende media mogelijkheden. Van elektra tot gas installaties, alles wordt geïntegreerd in onze mediabruggen, -goten, -zuilen en plafond zuilen.

"
"

“We hebben INTOS ervaren als een ware partner in ons plan om tot deze laboratoriums te komen. Door deze opdracht zonder tussenkomst van een projectbureau aan INTOS te verlenen, was het contact ook heel direct. Daarin zijn de adviezen die zij gaven enorm waardevol geweest en getuigde van een ongelooflijke expertise op het vlak van laboratoriuminrichting. Dat maatwerk inrichting ook voor een scale-up als de onze mogelijk was, is te danken aan de flexibele opstelling van INTOS en hun inzicht in kostenbesparende uitwerkingen en details. We zijn ontzettend blij met onze labs waarin iedereen inmiddels heel prettig werkt.”

Jos Grimbergen

COO Fibriant

Duurzame laboratorium inrichting met de Green Lab Service

Laboratoriummeubilair en laboratorium apparatuur is opgebouwd uit robuuste materialen met een lange gebruik- en levensduur. Dagelijks gebruik kan echter wel sporen achterlaten die storend zijn of zelfs de workflow en het optimaal functioneren van medewerkers binnen het laboratorium beperken. 

Met de Green Lab Service verzorgt INTOS het herstellen, demonteren, renoveren, verplaatsen, verhuizen en onderhouden van bestaande laboratorium inrichting ongeacht de oorspronkelijke leverancier. Bij verplaatsing en verhuizing van laboratorium apparatuur zoals zuurkasten en laf kasten zorgen wij ook voor de bijbehorende inbedrijfstelling en validatie. De Green Lab Service levert onze opdrachtgevers een aanzienlijke kostenbesparing op vergeleken met het aanschaffen van nieuwe laboratorium inrichting. Ook draagt het uiteraard bij aan duurzame, circulaire en ecologische doelstellingen.

Video afspelen

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.