Laboratorium inrichting
.
.
.

Totaalpakket aan interieuroplossingen

Binnen een laboratoriumomgeving heeft iedere gebruiker zijn eigen werkmethode en bijbehorende inrichtingsbehoefte. Daardoor zijn laboratoriumruimtes vaak op uiteenlopende wijze ingericht. Dit is nadelig voor de uniforme uitstraling en de aanschafkosten van het interieur. INTOS maakt gebruik van modulaire standaard interieuroplossingen, die op een metalen onderstel zijn gebouwd waarop elementen flexibel kunnen worden toegevoegd, verwijderd of verschoven. Daardoor kan de inrichting worden aangepast aan specifieke behoeftes van de gebruiker én behoudt het interieur zijn uniforme uitstraling. Deze standaard oplossingen zijn aan te passen in vorm, afmeting en kleur. Op basis van de wensen en behoeftes, deelt INTOS zijn kennis en ervaring en adviseert in de te maken keuzes. Een 3D-visualisatie van de gekozen inrichting, laat zien hoe de laboratorium omgeving eruit gaat zien.

Laboratoriummeubilair met een stevige basis

INTOS maakt uiteenlopende meubels voor laboratoria. Het frame voor laboratoriummeubilair dat INTOS produceert, heeft een enorme draagkracht. Al het gebruikte plaatmateriaal is voorzien van een coating waardoor het resistent is tegen zware chemicaliën. In elke opstelling hanteert INTOS een gedetailleerde afwerking, waardoor snoeren van diverse apparaten en systemen volledig zijn weggewerkt en alle interieuronderdelen goed bereikbaar zijn voor alle gebruikers.

Meubilair en accessoires

INTOS maakt specifieke tafels; van werktafels, centrifugetafels tot spoelmeubels, en diverse kasten; van hoge opslagkasten, bovenkasten en lage onderkasten. Met diverse zelfontwikkelde flexibel inzetbare accessoires vergroot INTOS het gebruikersgemak van de laboratoriuminrichting. Vaste onderdelen in het assortiment zijn de verlichting, beeldschermen en -beugels en de zeepdispenser. Het assortiment aan accessoires wordt constant aangevuld in samenwerking met een industrieel ontwerper.

Zuurkasten

INTOS is exclusief dealer in de Benelux van Flores Valles, de gespecialiseerde producent van zuurkasten. Deze zuurkasten bieden de persoonsbescherming die nodig is voor laboranten om gevaarlijke situaties te voorkomen. Deze zuurkasten hebben zich de afgelopen jaren bewezen in diverse projecten die INTOS heeft gerealiseerd. De zuurkast is leverbaar in verschillende maten en materialen en met diverse optionele kenmerken en gebruikersopties, waardoor deze op een flexibele manier worden samengesteld. In elke samenstelling staat het gebruiksgemak en de hoogwaardige  bescherming, die zorgt voor een hoge mate van passieve veiligheid, centraal. De zuurkast is ontworpen, geproduceerd en gecertificeerd in overeenstemming met de meest strikte eisen van de Europese EN 14175 en de Amerikaanse ANSI/ASHREA.

INTOS maintenance 

INTOS maintenance wordt vanaf het begin betrokken bij de INTOS interieurprojecten, waardoor passende onderhouds- en reinigingsmogelijkheden geborgd zijn in de opstelling van het volledige laboratoriuminterieur. Door na installatie het interieur periodiek te laten controleren en waar nodig onderhoudswerkzaamheden te laten uitvoeren, houdt het interieur zijn kwaliteit en blijft het duurzaam inzetbaar. 

Waarom INTOS Lab Solutions

  • Wijze van organiseren, waarin heldere communicatie, proactieve advisering en het nakomen van verwachtingen leidend is.
  • Het labmeubilair wordt (op maat) gemaakt, geïnstalleerd en afgewerkt door meubelmakers.
  • Hoge kwaliteitseisen die gesteld worden aan het materiaal en het eindproduct.
  • Efficiënte werkwijze en korte doorlooptijd.
  • Gefaseerde opbouw wat de installatie van systemen en afwerking ten goede komt.
  • Het brede assortiment aan functionele accessoires, dat steeds verder wordt uitgebreid.
  • De nazorg die geleverd wordt door een gespecialiseerd onderhoudsteam.

 

CONTACT