Nieuws

Advocatenkantoor Rotterdam

Advocatenkantoor Rotterdam

Een pand van 31 jaar oud, 5000 m2 kantoorruimte te renoveren met gebruik van een extra etage voor de tijdelijke werkplekken; een strakke planning dus. De casco basis is interessant: de kantoren staan in een ronding om een kern en de vloeren hebben een lichte helling! Aansluitend aan de werkzaamheden van de wandenbouwers, het afwerken van plafonds en vloeren, kon het team van Mark Koops aan de slag met deze mooie uitdaging.

Het ontwerp is van Fokkema & Partners en de projectbegeleiding ligt bij STONE Projectmanagement. Van de aanvankelijk gesloten structuur van de kantoren, is het nieuwe ontwerp gericht op een ruimtelijke, open omgeving. Met gebruik van glaswanden en kastenwanden zijn er privékantoren ontstaan met voldoende privacy maar passend in de transparantie van het geheel. INTOS maakt een groot aantal onderdelen van de vaste inrichting, zoals de kastenwanden met de inrichting, panty’s, printmeubels maar ook magnetische whiteboards. Iedere fase bestaat uit de renovatie van één etage waarbij INTOS steeds 3 weken de tijd heeft voor het inhuizen en plaatsen van de meubelen.

 

Hoewel iedere etage steeds hetzelfde is, ligt de uitdaging in het plaatsen van de kastenwanden vanwege het niveauverschil dat er is in de vloeren. De lijnen van de kasten moesten gelijk blijven aan de lijnen die terugkomen in de wanden. Ook logistiek is het niet eenvoudig. Omdat de aanwezige lift niet groot genoeg is, moet steeds gebruik worden gemaakt van een verreiker die dan op een zaterdagmorgen in het hartje van Rotterdam een plek kan krijgen ná het verkrijgen van een vergunning! En dat alles onder de kritische blikken van de BOA’s. We kunnen rekenen op de medewerking van vele collega’s die een deel van de zaterdag willen besteden aan het inhuizen, met een extra croissantje voor Raymond!

 

Bij het afwerken van de meubels wordt onder meer gebruik gemaakt van hergebruikt en onbehandeld leer. Dit in combinatie met Caesarstone en Eiken-fineer resulteert in een luxe uitstraling. Het is met name de afstemming van deze materialen met de omgeving die bijdraagt aan een kantoor waar licht, rust, overzicht en warmte de sfeer bepalen.

terug