Nieuws

Daktuin Ronald McDonald Huis Leiden opgeleverd!

Daktuin Ronald McDonald Huis Leiden opgeleverd!

De Daktuin in het LUMC, onderdeel van de Ronald McDonald Huiskamer Leiden, is opgeleverd! Daarmee is de nieuwe speelruimte voor patiëntjes en hun familie een feit.

Wat vind je in de daktuin in het LUMC? daktuin_ronald_mcdonald_huiskamer_leiden_intos_boom.jpg

De Daktuin van de Ronald McDonald Huiskamer Leiden, ontworpen door Mirato en Van Schie architecten, bestaat uit diverse speelelementen zoals een glijbaan, klimtoestellen en een multimediale gamehoek. Allen zijn geïntegreerd in bijzonder gebogen wanden die in lagen zijn opgebouwd en onderling verspringen. De combinatie van de speelelementen en multimediale onderdelen maken de ruimte dynamisch. Dit samen met de frisse kleuren, grote variatie aan materialen én de boom in het midden van de ruimte, zorgt ervoor dat deze Daktuin compleet anders is dan de rest van het ziekenhuis en écht uitnodigt tot spelen.  

Volledig gecertificeerde speelomgeving

Een speelruimte moet aan andere eisen voldoen dan het maatwerk interieur dat INTOS normaal gesproken realiseert voor haar opdrachtgevers. “Om een certificaat te ontvangen zodat elk kind hier gegarandeerd veilig kan spelen, moet de volledige omgeving volledig worden afgestemd op de speeltoestellen. Zo moeten ook de wanden, vloeren en plafonds kidsproof zijn en moeten de speeltoestellen op de juiste manier in het meubelwerk geïntegreerd worden. Het was leuk om voor dit project kennis op te doen over het correct bouwen van speelomgevingen, nauw samen te werken met keuringsinstanties en uiteraard om het certificaat te behalen!”, aldus Arjan Andriessen, project director bij INTOS.

Sprakeloos door het resultaat daktuin_ronald_mcdonald_huiskamer_leiden_intos_zitje_voor_met_kinderen.jpg

“De nieuwe Daktuin is prachtig geworden. Dat vind niet alleen ik, maar ook de vrijwilligers die er werken en de kinderen en ouders die er gebruik van maken. Het is ongelooflijk dat we nu rondlopen in de ontwerpschets waarmee we zijn begonnen.  De medewerkers van Intos zijn voor mij ware tovenaars, die dromen tot leven kunnen brengen”,  aldus Margrietta Zwaan, manager van de Ronald McDonald Huiskamer in Leiden.

Trots!

INTOS is trots dat ze hier gezien de jarenlange relatie met het Ronald McDonald huis en het LUMC een bijdrage aan heeft mogen leveren. De realisatie van de Daktuin is deels door INTOS gesponsord, ook met behulp van een aantal toeleveranciers namelijk Blok Plaatmateriaal, Formica en Forbo Group.

Meer lezen & bekijken over de Daktuin?

Check de projectomschrijving op onze website.

Of lees het artikel uit het Leidsch Dagblad over de realisatie van de Daktuin.

terug