Nieuws

Het Unilever Global Foods Innovation Centre is geopend!

Het Unilever Global Foods Innovation Centre is geopend!

Op 6 december 2019 is het Unilever Foods Innovation Centre in Wageningen geopend. INTOS heeft voor dit nieuwe pand de vaste meubels gemaakt en geplaatst. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het gehele gebouw klaar te krijgen voor de grote opening door Koning Willem Alexander.

Op 4 maart 2019 ontving het gebouw al twee prestigieuze BREEAM awards, de internationale prijs voor duurzaam bouwen. De meubels passen in het duurzame plaatje. Zo zijn de frames van de pantry’s op een herkenbare manier hergebruikt om de circulaire boodschap uit te dragen. Ook werd een groot deel van de meubels gemaakt van gerecycled materiaal. Het grote podium in de entreehal is bijvoorbeeld gemaakt van resthout. Ook zijn er kastdeuren gemaakt van platen die bestaan uit afvalplastic.

unilever podium 277x240“Fokkema&Partners Architecten heeft ons gevraagd om echt mee te denken in het circulaire proces en gebruik gemaakt van onze kennis. Door bij het ontwerp van het meubilair rekening te houden met de afmetingen van ons plaatmateriaal, hebben we een efficiencyslag kunnen maken en het zaagverlies tot een minimum beperkt.” Vertelt Marnix Heemskerk, projectdirecteur en partner bij INTOS.

In de Hive van Unilever werken voedingsdeskundigen aan gezonde en duurzame voedingsinnovaties, zoals het reduceren van ongewenste voedingsstoffen en de ontwikkeling van duurzame verpakkingen. Nieuwe producten worden in de proeffabriek Pilot Plant ontwikkeld en getest.

 

terug