Nieuws

INTOS sponsort voor de 16e keer de Haarlemse Muggenronde

INTOS sponsort voor de 16e keer de Haarlemse Muggenronde

Voor het 16e jaar heeft INTOS dit jaar de Muggenronde, hét wielerspektakel voor de jeugd van Haarlem en omstreken, mogen sponsoren. Als Haarlems bedrijf met veel wielerfanaten, is deze sponsorschap bijna een vanzelfsprekendheid. Aan het evenement, dat altijd eind augustus plaatsvindt, doen jaarlijks gemiddeld 90 kinderen mee tussen de 9 en 15 jaar oud. Deze zijn verdeeld over een kleine twintig gesponsorde wielerploegen.

intos_muggenronde_team_2018.jpgFietsen als sociaal evenement

Aan de Muggenronde, die refereert naar de bijnaam mug van alle Haarlemmers, kan elk kind kosteloos meedoen op  zijn of haar eigen fiets. Dagelijks worden er testen gedaan met betrekking tot snelheid en behendigheid. Hiermee kunnen prijzen worden gewonnen door de teams. Maar dat is niet het belangrijkste. Het is een sociaal evenement dat sport toegankelijk maakt en mensen (deelnemers en medewerkers) verbindt, ze het gevoel geeft dat ze erbij horen.

Prestatie INTOS wielerteam

INTOS sponsort altijd een wielerteam. “Dit is alweer het 16e jaar dat INTOS sponsort en dit jaar waren de mannen uit het INTOS team oersterk! Ze behaalden de derde plek in het ploegenklassement. Op de gezichten van alle deelnemers en vrijwiligers zag ik dit jaar weer een big smile. Dat maakt dat de 61e Muggenronde weer een feest was!”,  aldus Ben Prins, voorzitter van de Stichting Haarlemse Muggenronde.

Voorzitter Muggenronde draagt stokje over muggenronde_2018_ben_prins_krijgt_speld_opgespeld.jpg

Ben Prins heeft als voorzitter zich 15 jaar vrijwillig ingezet voor de Muggenronde en heeft afgelopen zaterdag de mug van verdienste opgespeld gekregen, een gouden muggenspeld ontvangen. Prins: “Ik zat in het allereerste INTOSteam en heb me daarna 15 jaar lang vrijwillig ingezet. Van achterrijder, opbouwer, naar bestuursvoorzitter. De Muggenronde is een uniek evenement dat met haar sportieve karakter veel kinderen en jongeren bindt. Daar ben ik ongelooflijk trots op. Ik laat het met een gerust hart achter, want er zijn genoeg enthousiastelingen die het stokje overnemen. Op naar de 100ste editie van de Muggenronde!”.

 

terug