Nieuws

INTOS start als hoofdaannemer in realisatie Sanofi Amsterdam

INTOS start als hoofdaannemer in realisatie Sanofi Amsterdam

INTOS is geselecteerd om als hoofdaannemer op te treden in de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van Sanofi. Sanofi, een wereldwijde leider op het gebied van gezondheidszorg en ontwikkelaar van nieuwe geneesmiddelen en vaccins, gaat vanaf november in Nederland al zijn activiteiten en 500 medewerkers huisvesten op één locatie in Amsterdam, namelijk in het Amsterdam Health & Technology Center (AHTC).

taart_sanofi_277x240.jpgOfficiële start bouwproject  

De bouwwerkzaamheden zijn vorige week officieel gestart. De vier bouwpartners; Sanofi, architect Fokkema & Partners, bouwdirectie en toezichthouder CBRE en INTOS, gaan 5500 vierkante meter aan kantoorruimte realiseren verdeeld over 2 verdiepingen en 5 vleugels. 

Optimale aansluiting afbouw en interieurbouw is het uitgangspunt

“Als hoofdaannemer zijn we binnen dit project verantwoordelijk voor zowel de afbouwwerkzaamheden als voor het maatwerk meubilair. Interieurbouw moet voor ons een essentieel onderdeel zijn van de opdracht om als hoofdaannemer op te treden. Daar zit namelijk onze meerwaarde. Doordat we de afbouw bekijken door de ogen van een interieurbouwer zorgen we voor een optimale aansluiting van de ruimtes en de faciliteiten op het interieur. We zijn trots dat we dit project voor Sanofi mogen realiseren”, aldus Diederik Hein, directeur INTOS.

Huidige en toekomstige situatie

De 500 Sanofi medewerkers met meer dan 20 nationaliteiten zijn nu gevestigd in vestigingen in Naarden en Gouda. Voor het AHTC is gekozen vanwege het creatieve en internationale karakter van Amsterdam en de ligging tegenover het Academisch Medisch Centrum (AMC). 

Verhuizing past bij karakter Sanofi pand_ahtc.jpg

Bert de Jong, Country Chair Sanofi Nederland zei over de toekomstige verhuizing in een eerder persbericht: “Dat Sanofi straks letterlijk naast een plek zit waar mensen naar toe gaan voor gezondheidszorg past bij het karakter van ons bedrijf als partner in zorg voor gezondheid. Dat karakter blijkt ook uit onze investeringen in de ontwikkeling van nieuwe vaccins en geneesmiddelen. In de hoofdstad, tevens gastheer van het te vestigen European Medicines Agency (EMA), verwacht ik dat onze 500 medewerkers zich snel thuis zullen voelen.”

Over Sanofi
Sanofi werkt elke dag opnieuw aan oplossingen voor mensen met gezondheidsproblemen. Sanofi is een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat mensen helpt die te maken krijgen met een zeldzame ziekte, maar ook miljoenen mensen met langdurige chronische aandoeningen. Ruim 100.000 medewerkers van Sanofi in 100 landen spannen zich in om wetenschappelijke innovatie om te zetten in zorgoplossingen overal ter wereld. Sanofi streeft ernaar om rond 2020 jaarlijks 6 miljard euro te investeren in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, therapieën en vaccins.

terug