Nieuws

INTOS werkt mee aan éérste ‘SMOG FREE Tower’

INTOS werkt mee aan éérste ‘SMOG FREE Tower’

De afgelopen periode heeft INTOS hard meegewerkt aan de ontwikkeling van de eerste ‘SMOG FREE Tower’, ontworpen door Studio Roosegaarde. Deze toren van Daan Roosegaarde, elimineert fijnstof en smog en spuwt schone lucht uit. Met haar innovatieve karakter reikt INTOS verder dan alleen een full service aanpak van mooie interieurprojecten.

De toren bestaat uit een stalen constructie bekleed met aluminium lamellen. Hierin zitten een drietal afzuig-installaties gemonteerd die een elektrostatisch veld opwekken, waarmee de smogdeeltjes als het ware aan de lucht worden onttrokken. De zeven meter hoge toren werkt zodoende als een gigantisch filtersysteem. Opgevangen smog en fijnstof wordt door Studio Roosegaarde gecomprimeerd en verwerkt tot sieraden als bijvoorbeeld ringen en manchetknopen.

Als onderdeel van het ontwikkelteam is INTOS trots op haar aandeel binnen mooie innovatieve projecten zoals de ‘SMOG FREE Tower’. Daarnaast zijn we blij met de prettige samenwerking met Studio Roosegaarde, die is ontstaan na een aantal projecten!

terug