Nieuws

Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum Rotterdam

Nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum Rotterdam

Na circa 40 jaar is het Erasmus MC te Rotterdam toe aan renovatie en nieuwbouw wat in 2017 gereed moet zijn. Voor INTOS de taak om zestien loodscheidingswanden te plaatsen in de diverse ruimten binnen de nieuwbouw. Een project waarbij design en functionaliteit goed gecombineerd worden.

In 2004 is gestart met het bouwklaar maken van het terrein. Het nieuwe ziekenhuisgebouw zal in 2017 in gebruik genomen worden. In 2016 zal INTOS zestien loodscheidingswanden plaatsen in de diverse ruimten in de nieuwbouw, momenteel wordt er nog getekend. Het gaat om de afdelingen radiologie, kaakchirurgie en Thoraxkamers. In de diverse ruimten worden ook verschillende eisen gesteld aan deze wanden. Zonder afbreuk te doen aan de stralingsdichtheid, zullen een aantal wanden voorzien worden van technieken die de gebruiker optimaal ondersteunen. Denk hierbij o.a. aan wandcontactdozen binnen bereik en ingebouwde flatscreens. Een uitdaging die wij graag zijn aangegaan waarbij INTOS laat zien dat het inrichten van ziekenhuizen en het waarborgen van de stralingsveiligheid prima te combineren zijn.

In 1965 krijgt Rotterdam de zevende medische faculteit van Nederland. Het ‘Dijkzigt Ziekenhuis’, gebouwd na de oorlog, wordt het bijbehorende academische ziekenhuis: het Academisch Ziekenhuis Rotterdam (AZR). Op 1 juni 2002 ontstaat het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam, een samenwerking tussen de medische faculteit van de Erasmus Universiteit en het AZR: korter genoemd: Erasmus MC Rotterdam. Nadat is besloten tot nieuwbouw van het hoofdgebouw is INTOS betrokken geraakt bij dit project. Dat functionaliteit ook mooi kan zijn, hebben wij eerder bewezen!

terug