Nieuws

Universiteit Leiden receptiebalie

Universiteit Leiden receptiebalie

Voor dit pand op het Rapenburg moet de monumentale status herkenbaar blijven in het interieur. Dat vraagt om inventiviteit en vakmanschap. Dit project is een mooi voorbeeld waar oude en nieuwe elementen samen smelten met behoud van de originele uitstraling.

INTOS is al langer betrokken bij diverse inrichtingsprojecten binnen de Universiteit Leiden. Denk daarbij aan kasten met inrichting, pantry’s en balies. Zo is er een goede samenwerking ontstaan waarbij we al in een vroegtijdig stadium mee kunnen denken aan haalbare oplossingen. Dat is belangrijk omdat het gaat om het integreren van nieuwe technieken en materialen in een bestaand monumentaal gebouw. Het logo boven de receptie is daar een goed voorbeeld van. Het is op onze geavanceerde CNC-machine gefreesd uit watervast MDF waarna het gestuct is. Op deze manier sluit het naadloos aan op de omgeving zonder dat aan de zichtbaarheid afbreuk wordt gedaan. De buitenzijde van de balie is gemaakt van gegrond MDF zodat daar de marmerlook op geschilderd kon worden. Daarmee is een éénheid gecreëerd met het bestaande echte marmer op de wand naast de receptiebalie.

Ook de verlichting van de ruimte is bijzonder. Er is daar weinig lichtinval wat gecompenseerd wordt door ledverlichting die aangestuurd wordt door buitensensoren. Op deze wijze wordt er “daglicht” nagebootst wat een natuurgetrouwe beleving is in een werkomgeving. Ergonomie staat bij de Universiteit hoog in het vaandel. Het hoog-laag bureau achter de balie heeft verschillende diepten waardoor het uitwisselen van documenten makkelijker is; men hoeft niet ver te reiken. Apparatuur zit binnen bereik netjes ingebouwd in de baliekast en het bureaublad is ingelegd met Furniture Linoleum van Forbo wat antistatisch is en een warm gevoel geeft.

De Universiteit Leiden (anno 1575) is als oudste universiteit van Nederland een begrip. INTOS heeft een mooie bijdrage kunnen leveren aan de sfeer en beleving die hierbij past.

terug