Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Foto bij Unilever Foods Innovation Centre
Vorige Volgende
Business, Retail & Non-profit
Unilever Foods Innovation Centre

Opdrachtgever:
Unilever
Projectomschrijving:
Het nieuwe Unilever Foods Innovation Centre op Wageningen Campus moest voor 500 Unilever medewerkers een inspirerende omgeving worden om samen te werken aan gezonde en duurzame voedingsinnovaties. Fokkema&Partners Architecten maakte het ontwerp voor het interieur, waarvan wij de maatwerk meubels mochten maken en plaatsen.
Geleverde diensten:
engineering, productie, (bouwkundige) installatie, product ontwikkeling
Architect:
Fokkema&Partners Architecten
Fotograaf:
Michel Claus

Unilever Foods Innovation Centre

Het nieuwe Unilever Foods Innovation Centre op Wageningen Campus moest voor 500 Unilever medewerkers een inspirerende omgeving worden om samen te werken aan gezonde en duurzame voedingsinnovaties. Fokkema&Partners Architecten maakte het ontwerp voor het interieur, waarvan wij de maatwerk meubels mochten maken en plaatsen.

 

Klantaanvraag

De Hive, zoals het Unilever Foods en Innovation Centre genoemd wordt, is een energieneutraal gebouw en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. Ook het interieur moest zo circulair mogelijk gemaakt worden. Aan INTOS de uitdaging om hierin mee te denken en dit uit te voeren.

Aanpak

“Fokkema&Partners Architecten heeft ons gevraagd om echt mee te denken in het circulaire proces en gebruik gemaakt van onze kennis. Door bij het ontwerp van het meubilair rekening te houden met de afmetingen van ons plaatmateriaal, hebben we een efficiencyslag kunnen maken en het zaagverlies tot een minimum beperkt.” Vertelt Marnix Heemskerk, projectdirecteur en partner bij INTOS.

De meubels passen in het duurzame plaatje. Zo zijn de frames van de pantry’s op een herkenbare manier hergebruikt om de circulaire boodschap uit te dragen. Ook werd een groot deel van de meubels gemaakt van gerecycled materiaal. Het grote podium in de entreehal is bijvoorbeeld gemaakt van resthout. Ook zijn er kastdeuren gemaakt van platen die bestaan uit afvalplastic. We hebben eiken planken uit oude treinwagons gebruikt om te verwerken in bijvoorbeeld de wand en trap naar het Observation Deck.

Verder heeft INTOS ook alle lockerwanden gemaakt, vaste kasten met een ingebouwde bank voor in de kantoren, de showcase en de behuizing voor de enorme afzuigkappen in de testkeukens.

Resultaat

Het Unilever Foods Innovation Centre voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen en ontving daarvoor de maximale duurzaamheidscertificering , BREEAM-NL Outstanding. Het circulaire interieur draagt bij aan de creatie van een innoverende werkplek.

Opdrachtgever:
Unilever
Architect:
Fokkema&Partners Architecten
Fotograaf:
Michel Claus

Marnix Heemskerk, projectdirecteur en partner bij INTOS

Fokkema&Partners Architecten heeft ons gevraagd om echt mee te denken in het circulaire proces en gebruik gemaakt van onze kennis. Door bij het ontwerp van het meubilair rekening te houden met de afmetingen van ons plaatmateriaal, hebben we een efficiencyslag kunnen maken en het zaagverlies tot een minimum beperkt.

Andere interessante projecten:

Wat kan INTOS voor uw bedrijf betekenen?

Neem contact op