30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

Aspire Lounge – Amsterdam Airport Schiphol
Airports

·

Maincontracting· Interior Construction

Aspire Lounge – Amsterdam Airport Schiphol

Beproefd concept, smaakvolle impuls: De nieuwe Aspire Lounge

Loungen met een fenomenaal uitzicht op de levendigheid van de luchthaven, op deze manier kent je vlucht alvast een uitstekende start. De Aspire Lounges op Amsterdam Airport Schiphol brengen je op een comfortabele manier in de altijd sprankelende sfeer van reizen per vliegtuig.  Buiten voltrekt zich de actie die hoort bij een wereldluchthaven, binnen is er gelegenheid om in comfort relaxed op je reis voor te bereiden. Aspire Lounge 41, voor intercontinentale vluchten, is te vinden op de bovenste verdieping van Lounge 2 bij de E-pier.

 

Opdracht: Complete metamorfose voor bestaande lounge
Locatie: Schiphol
Ontwerp: D/DOCK
Fotografie: D/DOCK

Behoefte van de klant

De upgrade voor de naastgelegen One World Lounge was de aanleiding om ook de Aspire Lounge compleet te vernieuwen. De wens leefde om de keuken te verplaatsen: de beste bestemming daarvoor was om die als schakel tussen beide lounges te situeren. Nu die werkzaamheden toch moesten gebeuren was het een logische zet om dan ook deze lounge van 570 m2  aan te pakken.

 

Aanpak

Onder leiding van Phil Rijkhoff heeft INTOS op basis van het plan van de architect D/DOCK de Aspire Lounge grondig aangepakt. De bestaande lounge is totaal gesloopt en weer opgebouwd. INTOS nam hiervoor – als general contractor – elk bouwkundig onderdeel op zich. Zo zijn nieuwe installaties ingebouwd, van elektra tot watervoorziening, van het aanpassen van de brandveiligheidsinstallatie tot aan nieuwe ontruimings- en sprinklerinstallaties. Dan het schilderwerk, het lichtplan en last but not least het totale interieur. Naast nieuw meubilair is er ook veel hergebruikt. Bestaande materialen kregen zo een tweede leven. Sommige bestaande meubels konden worden geïntegreerd in het nieuwe interieur. Phil Rijkhoff, die beide projecten (de Aspire Lounge en de One World Lounge) onder zijn hoede heeft genomen vertelt dat sustainability een belangrijk aspect was om mee rekening te houden. “In de Aspire Lounge hebben wij bijvoorbeeld een bestaande tafel opgeknapt, aangepast en geïntegreerd in een nieuw barmeubel. ”

Zowel de Aspire Lounge als de One World Lounge maken gebruik van de nieuwe ‘grootkeuken’, van 61 m2, terwijl de lounges wel gescheiden blijven. De entreevan de twee aan elkaar grenzende lounges is dan wel weer gemeenschappelijk.

 

Resultaat

De vernieuwde Aspire Lounge is onlangs opgeleverd en samen met de One World Lounge feestelijk geopendDe realisatie van dit gegeven is al ruim 30 jaar in goede handen van INTOS; zo lang werkt het bedrijf al samen met Airport Schiphol. “Wij vertalen de ontwerpen van de architect en kunnen in principe alles realiseren”, zegt Rijkhoff niet zonder trots. Trots op zijn team dat speciaal opgeleid is om elk interieur tot een waar hoogstandje te maken.”

 

 

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.