30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

Cleanroom apotheek Amsterdam UMC locatie VUmc
Labs

·

Cleanroom apotheek Amsterdam UMC locatie VUmc

De nieuwe apotheek van het Amsterdam UMC locatie VUmc, waar goed beschermde producten worden gemaakt, had een nieuwe cleanroom nodig. Op basis van het meubelontwerp van cleanroom Bouwer Interflow is INTOS gevraagd om het overgrote deel van het maatwerk cleanroom meubilair te maken. 

Opdracht: Duurzaam maatwerk cleanroom meubilair met een stijlvolle uitstraling 
Locatie: Amsterdam
Ontwerp: Interflow
Fotografie: Michel Claus

Behoefte van de klant 

De 800 m2 grote cleanroom van de apotheek moest door de relatief beperkte ruimte efficiënt worden ingericht. Hierdoor was het nodig om 80 procent van de inrichting speciaal op maat te maken. Het ontwerp van Interflow voor dit project, waarin uitzonderlijke panelen met houtnerf look en witte panelen kenmerkend zijn, was leidend om tot een eenduidige uitstraling te komen. Daarnaast moest er in de uitvoering rekening worden gehouden met het binnen het hele VUmc gebruikte All modul lade- en kastensysteem. 

 

Onze aanpak
Op basis van het bestaande ontwerp, werkten wij al het speciaal meubilair uit en pasten we het aan op het All modul systeem. Na akkoord zijn alle meubels, waaronder overstapbanken, omkleedhokjes, schoenenkasten, opslagkasten en pantry’s, in productie genomen. Dit ontwikkeltraject heeft een kleine 5 maanden geduurd en de montage op locatie is in drie weken tijd gerealiseerd.  

 

Bijzonder in al het meubilair is de nieuwe en niet definitieve verbindingstechniek die voor het volkern is gebruikt. Hierdoor zijn de meubels demontabel op alle onderdelen en is het vervangen van bijvoorbeeld een paneel snel gedaan. Sinds dit project is deze duurzame verbindingstechniek een standaard onderdeel van de INTOS catalogus. 

Opgeleverd resultaat
Delano Post, projectmanager INTOS: “Dat een cleanroom inrichting ook stijlvol kan zijn, is bewezen met dit project. Door in het ontwerp ook een houtfineer look te gebruiken, oogt het interieur echt mooi in plaats van puur functioneel en steriel. Dat geeft extra voldoening, zo kijkend naar het eindresultaat!  

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.