30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

One World Lounge – Amsterdam Airport Schiphol
Airports

·

Maincontracting· Interior Construction

One World Lounge – Amsterdam Airport Schiphol

Een wereld apart, de nieuwe OneWorld Lounge

De luchthavenlounge van OneWorld is een beleving op zich. De eerste OneWorld lounge in Europa geeft een fantastisch weids uitzicht op luchthaven Schiphol en zo ervaren gasten bij binnenkomst direct de wereldse sfeer die het reizen via de lucht met zich meebrengt. De OneWorld lounge wordt gerund door Swissport.

 

Opdracht: Realisatie van een prestigieuze nieuwe lounge op Schiphol
Locatie: Schiphol
Ontwerp: D/DOCK
Fotografie: D/DOCK

Behoefte van de klant

De behoefte aan een dergelijke rust- en relaxruimte was door British Airways al ingevuld op Schiphol Airport, maar deze werd gesloten. Architect D/DOCK bedacht het nieuwe concept voor OneWorld op Schiphol. Het doel: Alle deelnemende airlines moeten zich in het design en comfort van OneWorld herkennen. Overal ter wereld dus ook op Schiphol. Als extra touch mocht het interieur ‘next level’ worden met eyecatchers, waaronder kunstzinnige uitingen.

 

De INTOS aanpak

Ook voor de realisatie van deze lounge tekende INTOS. Het is fijn dat de keuze voor dit soort projecten vaak op INTOS valt: vertrouwen, vakmanschap en het respecteren van de bedrijfsfilosofie zijn hierin belangrijke steekwoorden. Eerst werd de lounge van 450 m2 vanbinnen compleet gesloopt.

De leiding lag ook deze keer in de vertrouwde handen van Phil Rijkhoff, Project Director van INTOS. Het interieurplan zet de OneWorld-member op nummer één, zij herkennen de rustgevende en toch verkwikkende uitstraling van de lounge. In samenspraak met de architect realiseerde INTOS het gehele binnenwerk, de aankleding van de wanden alsook het plaatsen van moderne zitmeubels en tafels. Ook de vloerafwerking en technische installaties werden zorgvuldig ter hand genomen. Interieuraankleding en meubilair zijn uitstekend op elkaar afgestemd, daarbij ook echt oog voor detail zoals ronde elementen. De lounge bevindt zich boven het panoramaterras. In nog geen jaar tijd is de oude lounge van BA geheel omgetoverd tot nieuwe ruimte. “Een uitdaging, maar we werken met vakmensen die heel goed op ons zijn ingespeeld. Ervaring telt natuurlijk maar zeker ook het arbeidsethos dat hard en efficiënt werken loont!”

 

INTOS als general contractor

Het was een hele uitdaging maar die is uitstekend tot realisatie gekomen. Ook de opdracht om reizigers en medewerkers van de airport geen last te laten ondervinden van alle werkzaamheden is goed uitgevoerd. INTOS heeft tijdens die werkzaamheden de lounge tijdelijk ‘landzijdig’ gemaakt. Net voor oplevering is de lounge weer airside geworden.

Op 21 februari is de nieuwe OneWorld Lounge feestelijk geopend door Swissport en alle partners. Ieder toonde zich dik tevreden. OneWorld Lounge: Een wereld op zich en werelds om aan mee te bouwen!

 

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.