30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

Single Cell Discoveries
Labs

·

Maincontracting

Single Cell Discoveries

Single Cell Discoveries (SCD), een biotechnologische onderzoeksbedrijf, zocht naar een nieuwe locatie die paste bij de doorgemaakte groei. Zonder nog te weten op welke locatie zij zich wilde vestigen, werd INTOS gevraagd vanuit direct opdrachtgeverschap om op te treden als maincontractor voor zowel afbouw en inrichting.

Opdracht: Van oude kantoorvleugel tot transparante laboratoriumruimtes
Locatie: Utrecht
Fotografie: Michel Claus

Behoefte van de klant

Allereerst zocht SCD naar ondersteuning in de locatiekeuze. De eisen waaraan een locatie moet voldoen om er een goed werkend laboratorium te vestigen zijn veelomvattend. Die kennis had SCD niet zelf in huis. Uiteindelijk moest de gekozen locatie vier grote en zes kleinere laboratoriumruimtes bevatten. De aanvullende wens daarin was om open ruimtes te creëren met een brede doorkijk naar andere ruimtes. Hiermee wilde SCD transparantie en veiligheid creëren.

Onze aanpak

Als maincontractor zijn we letterlijk samen met SCD het project gestart. Om zeker te weten dat de te overwegen locaties ook voldeden aan de laboratoriumvereisten, bezochten we diverse locaties samen. Hierdoor konden wij checken of het pand onder andere aan de luchthuishoudingsvereisten kon voldoen. De aanpassingen in de indeling en de draagkracht van de constructie en het dak voor de luchthuishoudingsapparatuur zijn hierin cruciaal. Nadat was gekozen voor een verdieping in een oorspronkelijk kantoorpand in Utrecht, maakte we een compleet luchthuishoudingsplan en hadden we contact met alle onderaannemers voor de realisatie.
Wat betreft de laboratorium inrichting hebben we één van de twee vleugels omgevormd tot in totaal tien verschillende laboratoriumruimtes. Hiervoor hebben we niet alleen gestandaardiseerd laboratoriummeubilair geleverd maar hebben we ook de vloeren en plafonds gebouwd. Het bijzondere aan deze inrichting is de overall openheid. Alle binnenwanden zijn namelijk van glas, waardoor je vanaf het uiterste puntje van de vleugel volledig naar de andere kant kan kijken en zo ook optimaal gebruik maakt van de lichtinval.

Opgeleverd resultaat

Quote INTOS: Delano Post, projectmanager INTOS
“De samenwerking tussen het team Maincontracting en team Labinrichting is efficiënt verlopen door de korte lijnen en heldere communicatie. In dit specifieke project hebben we elkaar op verschillende vlakken qua kennis en ervaring geholpen en dus versterkt.”

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.