Dagbesteding voor cliënten van SIG

 

 

 

 

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat verder dan duurzaam omgaan met materialen en middelen. Mens, milieu en maatschappij staan centraal bij INTOS. Daarbij slaat de mens niet alleen op de INTOS’ers of de mensen waarmee we samenwerken in projecten. Wij zijn graag van betekenis voor mensen voor wie deelname aan het arbeidsproces en de maatschappij niet vanzelfsprekend is. De samenwerking met de Samenwerkende Instellingen Geestelijk gehandicapten (SIG), een organisatie in Midden- en Zuid-Kennemerland voor mensen met een beperking en/of autismeverwante stoornis, is één van die manieren. Hoe die maatwerk samenwerking eruit ziet in een dynamisch bedrijf zoals INTOS?

Werkplekken op maat

Sinds anderhalf jaar werkt INTOS samen met de SIG. De SIG biedt kleinschalige begeleiding op maat op het gebied van opvoeding, wonen, financiën/schulden, dagbesteding en sociale activering. Het uitgangspunt in alle ondersteuning is de autonomie van de cliënt, waardoor de SIG zich echt richt op wat de cliënt wil en kan. Met de groei van INTOS én de verbouwing van het pand die resulteerde in een mooie nieuwe kantine voor de 100-150 INTOS’ers die daar dagelijks lunchen, ontstond ook de behoefte aan meer hulp. “Toen we in contact kwamen met de SIG waaruit een oriënterend gesprek volgde, viel alles eigenlijk direct op zijn plaats. De SIG was enthousiast over de werkplekken die zij met een team van ongeveer 5 cliënten per dag konden invullen”, aldus Diederik Hein (directeur).

Goede sfeer door begrip voor elkaar

Guido, begeleider: ”De medewerkers van INTOS zijn goed geïnformeerd over wat ze wel en niet kunnen verwachten van onze cliënten. Dat is belangrijk om een goede sfeer te hebben en te houden met begrip voor elkaar. Onze cliënten die bij INTOS onder andere in de kantine werken zijn vrolijk en hebben het zichtbaar naar hun zin in hun nieuwe rol. Ze genieten van de werkzaamheden en de interactie met de INTOS collega’s.”

Als collega’s

Diederik Hein: “De samenwerking met de SIG cliënten is uniek! De taken die zij oppakken, zoals het klaarzetten en het afruimen van het buffet, zorgen voor ons voor een soepel verlopende lunch. En voor hen voor weer een plekje in de maatschappij. De SIG werkt met betrokken, ervaren en professionele begeleiders die mensen de ruimte geven om zich te ontwikkelen bij INTOS. Zowel de cliënten als de begeleiders van de SIG zijn inmiddels bekende gezichten binnen ons bedrijf en worden door iedereen gezien als collega’s.”

Questions about this project? Contact Mark

Mark Mark
Team Lead Airport Interiors

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.