30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

Medische interieurs met zorg

Medical
Medical

Waardevolle partner in de zorgsector

In de zorgsector ligt de focus op het leveren van de allerbeste zorg voor patiënten. De inrichting van iedere zorginstelling dient precies de juiste ondersteuning te bieden aan die specifieke zorg. Het moet de functionaliteit van diverse ruimtes versterken. En daarnaast sfeer en beleving toevoegen voor patiënt, bezoeker en medewerker. Voor de realisatie van een inrichtingsproject in de zorg is specifieke kennis en aandacht nodig om aan de strenge richtlijnen voor de zorgsector te voldoen. En flexibiliteit om korte doorlooptijden te kunnen hanteren en bestaande zorgprocessen minimaal te ontregelen. Dat begrijpt en beheerst INTOS als geen ander.

Video afspelen

Al sinds 1991 realiseren we met een duurzame blik uiteenlopende inrichtingsprojecten in deze sector. Van complete ziekenhuisafdelingen en klinieken, inclusief alle specifieke ruimtes zoals onderzoeks-, operatie- en patiëntenkamers, tot algemene ruimtes. Als interieurbouwer en als turnkey maincontractor voegen we waarde toe door in een vroeg stadium mee te denken over materialisering, detaillering en het bouwproces. Ook leveren we stralingwerende producten en onderhoudsdiensten, waarmee we opdrachtgevers en eindgebruikers in de volle breedte bedienen.

Sfeer en functionaliteit Sfeer en functionaliteit Sfeer en functionaliteit Sfeer en functionaliteit Sfeer en functionaliteit
Interieur afbouw Interieur afbouw Interieur afbouw Interieur afbouw Interieur afbouw Interieur afbouw Interieur afbouw
Onderhoud Onderhoud Onderhoud Onderhoud Onderhoud Onderhoud Onderhoud Onderhoud Onderhoud Onderhoud Onderhoud

Sfeer en functionaliteit in interieurprojecten in de zorgsector

Interieurprojecten in de zorg zijn enorm divers. Van het inrichten van röntgen-, patiënten- en operatiekamers, laboratoria en cleanrooms, waarin hele strikte vereisten een belangrijke rol spelen. Tot algemene bezoekersruimtes zoals restaurants, baliegebieden en wachtkamers, waar speciaal meubilair sfeerbepalend is. INTOS heeft uitgebreide ervaring binnen al deze ruimtes en kent alle eisen die eraan gesteld worden. Daarnaast hebben we zowel oog voor de sfeer en de functionaliteit alsmede een realistische blik op de haalbaarheid in budget en tijd. Door deze aspecten mee te wegen in al onze interieurprojecten, is de realisatie echt een gedeelde zorg van ons en de opdrachtgever.

"
"

INTOS is een uiterst betrouwbare partner voor het LUMC
“De samenwerking tussen LUMC en INTOS verloopt al jarenlang heel plezierig. INTOS is een betrokken partij die graag met ons meedenkt over de beste uitvoering van onze verbouwingen en herinrichtingsprojecten. Doordat INTOS díe specifieke kennis in huis heeft en de zorgsector goed kent, adviseren zij bijvoorbeeld over het optimaliseren van de werkruimte in de patiëntenkamers. Daarnaast ontwikkelen ze in samenwerking met ons speciale interieuroplossingen waarin de beleving van de patiënt centraal staat. Arjan Andriessen, project director INTOS, is hier wekelijks waardoor de communicatie snel en efficiënt verloopt. Voor ons is dat belangrijk, omdat in een ziekenhuis de zorgprocessen altijd door moeten gaan. De doorlooptijden van inrichtingsprojecten zijn zo kort mogelijk, maar de kwaliteit van het meubilair is altijd hoog. Wij willen voor onze patiënten een omgeving creëren waarin zij zich op hun gemak voelen en INTOS is hierin een uiterst betrouwbare partner voor LUMC.”

Thorvald Laken

Projectleider LUMC Leiden

Stralingbescherming in zorgomgevingen.

Mensen beschermen tegen röntgen- en nucleaire straling is cruciaal in de zorg. INTOS voorziet in deze bescherming tegen reële kosten en zonder dat de realisatie voor overlast zorgt in bestaande zorgprocessen. Daarom bieden we sinds 1991 volledig eigen oplossingen voor straling veilige werkplekken. Samen met de architect en opdrachtgever kijken we hoe we het beste de benodigde looddikte kunnen realiseren, waardoor we zowel veilige als kostenbesparende oplossingen leveren. De levering en plaatsing stemmen we af op de interne processen voor een soepele ingebruikname.

Proactieve partner in duurzaamheid

Duurzaamheid en circulariteit spelen terecht een steeds belangrijkere rol in de keuzes voor meubilair en inrichtingsmaterialen, ook bij zorginstellingen. Binnen al onze projecten denken we proactief mee over het besparen van materialen. Door onder andere bewuste en optimale materiaalkeuzes te maken en hergebruik, onderhoud en het modulair opbouwen van meubels te faciliteren. Hiermee voorkomen we dat materialen onnodig verloren gaan. Zo polijsten we loodglas dat na intensief gebruik is vertroebeld. En verplaatsen we onze modulaire loodwanden.

Medical productlijn

Conceptuele inrichting patiëntenkamers op maat

Inrichtingsproducten in patiëntenkamers moeten voldoen aan de laatste eisen en daarnaast ook aan de wensen van de architect en eindgebruiker. Daardoor is geen enkele patiëntenafdeling hetzelfde. INTOS maakt de inrichting van complete afdelingen op maat gebaseerd op een vast concept. Het concept bestaat uit onder andere een bed achterwand met medische voedingseenheid, een kast met tafel, een pantry en een speciale schuifdeur die ruimte bespaart in de sluis tussen de gang en de patiëntenkamer. De combinatie aan vaste onderdelen met een maatwerkuitvoering, zorgt voor een altijd passende en unieke inrichting. 

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.