30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

Röntgenafscherming

Röntgen afscherming

X-ray & gamma stralingwering

INTOS levert en installeert beschermende producten tegen X-ray en gammastraling. Denk bijvoorbeeld aan scheidingswandsystemen, loodglas, loodwanden en loodkozijnen. Wij leveren niet alleen aan de gezondheidszorg maar ook aan luchthavens, onderzoeksinstellingen en de industrie.

Loodwanden, -deuren en -kozijnen

INTOS produceert in eigen beheer modulaire stralingwerende (scheidings)loodwanden, draai- en schuif looddeuren en loodkozijnen. De modulaire wandsystemen vormen een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor afscherming van X-ray straling. Deze kunnen worden geleverd in diverse uitvoeringen en kleuren. Veel van de wanden zijn, afhankelijk van het model, eenvoudig te (de)monteren, makkelijk te verplaatsen en uit te breiden. De diverse onderdelen zijn in vrijwel iedere looddikte te leveren.

Stralingwerende bouwmaterialen

Naast het eigen leveringspakket voorziet INTOS ook in diverse stralingwerende bouwmaterialen zoals:

  • loodgips
  • barietsteen
  • loodprofielen
  • loodbouwstenen

Afscherming

INTOS heeft een uniek bouwsysteem ontwikkeld voor afscherming bij looddikte van >6 mm. De loodinlage wordt zo gepositioneerd, dat installaties volledig in beide zijden van de wand kunnen worden weggewerkt. De stralingshygiëne blijft hierbij volledig intact.

PET CT en radiotherapie

Door het plaatsen van meerdere lagen achter elkaar zijn alle looddikten mogelijk. Bijkomend voordeel hiervan is dat verschillende loodequivalenten naast elkaar kunnen worden verwerkt zonder dat dit zichtbaar is. Deze methode is veelvuldig toegepast voor de afdelingen PET CT en radiotherapie binnen de zorg.

Aanpassingen achteraf

Ons systeem voor zware afscherming is uitermate geschikt voor aanpassingen achteraf. Bijvoorbeeld als er extra afscherming vereist is vanwege andere toepassing van de ruimte of wijzigingen in de apparatuur.

Stralingwerende elektrische schuifdeuren

INTOS ontwerpt en levert ook stralingwerende elektrisch bedienbare schuifdeuren met aandrijving. Deze zijn voorzien van alle opties ten behoeve van een veilig gebruik en bediening.

X-ray stralingwerende producten van INTOS

  • hoog afwerkingsniveau & hoogstaande kwaliteit
  •  100% stralingshygiëne
  •  innovatief
  •  INTOS denkt oplossingsgericht mee
  •  kortere levertijden
  •  duurzaam

Meer weten over X-Ray stralingwerende producten?

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.