Loodglas

Loodglas

INTOS is de grootste leverancier van loodglas in Nederland. Veiligheid is een belangrijke eis voor elke medewerker in de zorg en elders. INTOS creëert veilige werk- en onderzoeksomgevingen die ook optimaal beschermen tegen nucleaire en röntgen straling. We leveren daarom loodglas in diverse maten, vormen, uitvoeringen (alle mogelijke loodequivalenten) en verzorgen het advies, de levering en plaatsing en het onderhoud.

Wat is loodglas?

Loodglas is een speciaal glassoort dat lood bevat en daardoor een hoge straling kan weerstaan. Loodglas wordt onder andere gebruikt door de gezondheidszorg, onderzoeksinstellingen, luchthavens en de industrie. Het loodglas kan worden toegepast op een bronspanning van 50 kilovolt (KV) tot 511 kilo electro volt (KeV).

Loodglas verwerkt in deuren, wanden & schermen

INTOS levert en installeert ook stralingswerende onderdelen waarin loodglas verwerkt zit. Denk bijvoorbeeld aan loodwanden, loodkozijnen, mobiele loodschermen en (binnen)deuren. Maar ook loodglasramen is iets wat tot de mogelijkheden van INTOS behoort.

Diverse uitvoeringen loodglas

INTOS levert loodglas in diverse uitvoeringen. In al het loodglas zijn standaard de loodwaarde (Pb-waarde) en de bronspanning (aantal kV’s) geëtst. De uitvoeringsmogelijkheden zijn:

  • Doorvalveilig loodglas: een loodruit die gelamineerd is met floatglas door middel van een PVB-layer. Loodglas in deze uitvoering is onderhoudsvriendelijk.
  • Geluidswerend loodglas: gelaagd loodglas met speciale akoestische PVB-layers.
  • Brandvertragend loodglas: isolatieglas bestaande uit een laag borosilicaat, een geharde glassoort met een optimale helderheid, en uit een laag loodglas. Deze combinatie is aan beide zijden brandwerend.
  • Loodglas met blindering: loodglas gecombineerd met LCD-folie. Deze folie kan met één druk op de knop melkachtig of juist helder worden gemaakt. Ook in bestaande situaties kan loodglas voorzien worden van deze LCD-folie.

Herstellen loodglas

Loodglas is kwetsbaar omdat het in vergelijking met normaal glas erg zacht is. Door verkeerde reiniging of door aanraking met bijvoorbeeld vet kunnen er blijvende beschadigingen, vlekken en vertroebelingen ontstaan. Vanuit INTOS Maintenance kunnen we het glas polijsten waardoor het weer optimaal helder is.

Loodglas polijsten

Vertroebeling of beschadiging van loodglas is correctief op te lossen door het loodglas te polijsten, zonder dat het gedemonteerd hoeft te worden. Door het te polijsten wordt het glas weer 100% transparant en het loodequivalent blijft onaangetast.

Beschermfolie loodglas

Ook kan er een preventieve maatregel genomen worden om vlekken, beschadiging en vertroebeling te voorkomen. Het loodglas kan namelijk tweezijdig worden voorzien van een glasheldere beschermfolie. In dat geval blijven de dikte en het gewicht van het loodglas nagenoeg gelijk. Ook dan hoeft het loodglas niet gedemonteerd te worden.

Snel loodglas bestellen voor een scherpe prijs?

Doordat INTOS rechtstreeks vanuit eigen voorraad loodglas levert, garanderen wij korte levertijden én de scherpste prijs in onze offertes. Vul onderstaand formulier in, zodat onze loodglas specialisten u zo snel mogelijk een prijsopgave kunnen toesturen.

Waarom kiezen voor INTOS loodglas?

  • Vrijblijvend advies over de toepassing van loodglas in diverse bouwkundige situaties
  • Scherp geprijsd loodglas
  • Standaard afmetingen in elke loodwaarde zijn snel uit voorraad leverbaar
  • Pb waarde en bronspanning zijn standaard in het glas geëtst

Vraag nu een offerte aan

Vul onderstaand formulier in en klik op ‘verzend’. Wij maken een prijsopgave en sturen u die zo spoedig mogelijk toe.

Lood­equivalent Anders Aantal Hoogte (mm) Breedte (mm)
max. afmetingen in mm (bxh)
1,5 mm Pb 2400x1100 2,1 mm Pb 2400x1100 2,5 mm Pb 2400x1100 3,0 mm Pb 2000x1000 3,5 mm Pb 2000x1000 4,8 mm Pb 1500x800 6,1 mm Pb 1500x800

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.