30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

De geschiedenis van INTOS

Op 1 juli 1991 is INTOS een feit en een spannende periode breekt aan. Na 1 jaar heeft INTOS maar liefst 12 collega’s. Inmiddels werken we met een kleine twintig keer zoveel INTOS’ers aan prachtige projecten voor opdrachtgevers in allerlei sectoren. Korte lijnen en heldere communicatie is de kracht van de teamstructuur van INTOS. De zelfstandig opererende teams krijgen alle vrijheid om nuchter verstand en ambacht te combineren om zo samen projecten van a tot z succesvol neer te zetten. Oprichter Theo Spanjaart blikt terug en vooruit!

Video afspelen

Starten met ambitie en nuchterheid

“We zijn destijds begonnen met de nodige ambities, maar vooral ook nuchter. Na het eerste half jaar opstarten, konden we er echt in gaan geloven. We hadden een werkplaats, een kantoor, machines, vakkundige mensen en niet onbelangrijk; we realiseerden de eerste projecten met succes. Al na 5 jaar groeiden we uit ons eerste pand met 46 collega’s en verhuisden we naar ons huidige adres.”

Samen de klus klaren

“Van meet af aan was duidelijk dat je de klus samen moet klaren, namelijk met de collega’s onderling, de leveranciers en uiteraard de opdrachtgevers. Alle schakels in het interieurbouwproces zijn even belangrijk. Dit hebben we ook visueel gemaakt in de speels getekende weergave van ons bedrijf.”

De INTOS cultuur: ambacht met verstand

“Bij INTOS staat de mens centraal en daaruit is de cultuur ontstaan die zo kenmerkend is voor ons bedrijf: éérst nadenken en dán doen. Dus het nuchtere verstand samenvoegen met het ambacht. Een belangrijke factor daarin is de vrijheid die iedereen individueel krijgt in alle functies om creatief te kunnen zijn. Het is de kunst om te werken binnen de kaders die nodig zijn, maar mét de nodige vrijheid. Onze grootste ambitie is daaraan gerelateerd. We willen onszelf als bedrijf blijven ontwikkelen door continu de juiste balans te vinden in het realiseren van succesvolle projecten én het zorgdragen voor gemotiveerde collega’s.”

Moderne bedrijfsvoering en teamstructuur

“Rond 2009 kreeg ik een boekje in handen: Eckart’s Notes, geschreven door ondernemer en managementgoeroe Eckart Wintzen. Dit was voor mij hét inspirerende verhaal over moderne bedrijfsvoering. Centraal staat de nuchterheid, het hard en slim werken en het behouden van een gezonde bedrijfscultuur. Zijn visie heb ik toegepast bij INTOS. Onze huidige teamstructuur, bestaande uit teams die alle competenties in huis hebben voor goede werkvoorbereiding, meubelbouw en montage op locatie, is daar een gevolg van.”

Motivator met droneview

“Inmiddels in de rol van motivator streef ik ernaar om altijd te weten hoe alle projecten zijn verlopen zonder dat ik het proces tot in detail ken. Ik hanteer een droneview in plaats van een helicopterview. Het gaat mij om het overzien van het grote geheel, maar wél door in contact te blijven met de mensen. Ik laat de verantwoordelijkheden waar ze horen, zoals Eckart dat ook doet. Ik ben blij met wat we door deze manier van werken met elkaar hebben bereikt.”

Blik op de toekomst

“Voor de toekomst blijven we kijken naar vernieuwende ontwikkelingen en nieuwe markten. Daarin nemen we gecalculeerde risico’s. Alleen dán kan je als bedrijf blijven groeien. Dat hebben we de afgelopen tientallen jaren inmiddels wel bewezen!”

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.