Stages bij INTOS in verschillende soorten en maten

“Bij INTOS zijn ze geen stagiaire, maar echt onderdeel van het team.”

Bij INTOS bieden we stageplekken aan in alle soorten en maten. Voor scholieren en studenten van de middelbare school tot aan het hbo, van een meeloop dag tot aan een BBL-leerplek en van stages in de werkplaats tot aan kantoor. Door de kennis en ervaring van onze collega’s en de nauwe afstemming met uiteenlopende onderwijsinstellingen, zorgen wij voor goede stagebegeleiding. Sinds 2010 zijn wij dan ook een erkend leerbedrijf.

Stageplekken in de werkplaats

Met grote regelmaat lopen middelbare scholieren, ook vanuit speciaal- en praktijkonderwijs, en mbo-studenten vanuit de opleidingsrichtingen meubelmaker of interieurbouwer, met ons mee in de uitvoering van onze interieurprojecten. De stages variëren van snuffelstages tot BOL-stages en BBL-leertrajecten. Hierin laten we stagiaires meewerken aan verschillende projecten; van klein tot groot en voor bedrijven en organisaties in verschillende sectoren, zoals Google, Netflix, Schiphol, de Bijenkorf en Rituals. Afhankelijk van de leeftijd en het kennisniveau leren ze tijdens deze projecten ook met verschillende grote machines werken. In de werkplaats begeleiden zes praktijkopleiders onze stagiaires continue, maar alle collega’s staan ervoor open om stagiaires veel te leren en te helpen waar nodig.

Stageplekken op kantoor

Op kantoor bieden we vanuit verschillende soorten functies stageplekken aan. Veelal zijn dit stageplekken voor de mbo-opleiding tot werkvoorbereider meubelindustrie of interieurbouw. Stagiaires spijkeren hun materialenkennis bij, bedenken verschillende constructies, leren tekenen met het programma Vectorworks en krijgen alle andere facetten van werkvoorbereiding te zien, zoals calculaties maken. Voor calculatoren bieden we echter ook aparte stageplekken aan. Naast deze mbo-opleidingsrichtingen is er met regelmaat ook ruimte voor hbo-studenten (werktuig)Bouwkunde, Business studies, Finance & Control en Bedrijfskunde. De begeleiding bij deze stages wordt altijd gedaan door een ervaren collega waar de stagiair aan gekoppeld wordt en natuurlijk de rest van het team.

Waarom INTOS investeert in stagiaires?

Hilde Plak, HR medewerker: “Als bedrijf vinden we het leuk om onze kennis van het interieurbouwvak en alle daaraan rakende functies over te brengen. En ook een rol te spelen in de waardevolle ervaring die stagiaires opdoen in het uitoefenen van hun toekomstige beroep. Hierdoor dragen we bij aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie, kwalitatieve uitoefening van ons vak en mogelijk ook aan de werving van toekomstige collega’s. We zorgen er graag voor dat al onze stagiaires het naar hun zin hebben. Ze zijn bij ons geen stagiair, maar echt onderdeel van het team. Dat maakt het voor stagiaires leuk om te ervaren hoe het is om te werken bij een interieurbouwer en kunnen zij zich oriënteren voor hun toekomst. Regelmatig solliciteren oud-stagiaires bij ons. Dat is natuurlijk de pluim op ons werk!”,

Meer weten over de stagemogelijkheden bij INTOS?

Neem contact op met Hilde

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.