Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN)
Labs

·

Interior Construction

Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN)

De HAN, Hogeschool Arnhem & Nijmegen, zoekt dagelijks met studenten naar slimme oplossingen voor de toekomst met onderzoek en onderwijs. Om dit goed te kunnen blijven faciliteren is INTOS gevraagd om verschillende laboratoriumruimtes van in totaal 400 m2 groot opnieuw in te richten door deze te vernieuwen. 

Opdracht: Duurzaam vernieuwen en moderniseren 400m2 labruimtes
Locatie: Arnhem & Nijmegen 
Fotografie: Michel Claus

Behoefte van de klant 

Door de grote diversiteit aan onderzoek binnen de HAN dat wordt uitgevoerd door een gevarieerde groep mensen (van studenten tot docenten en onderzoekers), was het belangrijk om die verscheidenheid optimaal te faciliteren door middel van de inrichting van de labruimtes. En ook op een duurzame manier: met slimme, schone en sociale oplossingen. Om tot goede duurzame ideeën te komen was de HAN met bedrijven uit de regio al een verkennend traject gestart. INTOS moest hier op aansluiten. Waar voor sommige ruimtes de behoefte lag in het volledig vernieuwen van de labinrichting. Moesten andere ruimtes gemoderniseerd en heringericht worden.
 

Onze aanpak
Aansluitend op het voorbereidende werk dat de HAN al had uitgevoerd met bedrijven uit de regio, adviseerden we over het optimaal en duurzaam inrichten van de intensief gebruikte laboratoriumruimtes. 

In de nieuw in te richten labruimtes werden opslagkasten, laboratoriumtafels en zuurkasten geplaatst met bijpassende mediazuilen en luchtbruggen. Allen variërend per laboratorium in opbouw, indeling en materiaalgebruik, zodat het goed aansloot bij de behoefte van de gebruikers. Voor de labruimtes die gemoderniseerd moesten worden, zorgden we vanuit de gedachte van onze Green lab service voor het vervangen van onderdelen zoals een werkblad en plaatsen we het meubilair in een nieuwe opstelling. Ook coördineerden we het uiteenlopende installatiewerk van persluchtkranen, stikstofkranen, demiwaterkranen tot aan gaskranen. 

Opgeleverd resultaat 

Delano Post, projectmanager INTOS: “Ondanks de uitdaging van het enorme aantal installateurs tegelijkertijd op locatie, kunnen we terugkijken op een succesvol eindresultaat. Door gepast hergebruik van bestaande meubels en elementen, is ook duurzaamheid weer mooi geborgd in de uitvoering van dit project. Met de nieuwe zuurkasten hebben de veiligheid van alle gebruikers vergroot. Het interieur is weer geschikt om intensief te gebruiken.”
 

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.