30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

Jetbrains
Offices

·

Jetbrains

Internationaal softwareontwikkelingsbedrijf Jetbrains liet een nieuw kantoor ontwerpen en bouwen door architectenbureau D/DOCK. Dit kantoor bestaat uit twee verdiepingen en heeft een zeer ruimtelijke indeling en een buitengewoon interieur. INTOS was verantwoordelijk voor de realisatie van het interieur.

Opdracht: Buitengewoon interieur in speels en ruimtelijk kantoor
Locatie: Amsterdam
Ontwerp: D/Dock

Behoefte van de klant

Het kantoor moest voldoende ruimte bieden voor werknemers om geconcentreerd te kunnen werken. Maar ook voldoende ruimte bieden voor ontspanning. Ondanks de behoefte aan afgesloten werkplekken, was het voor Jetbrains belangrijk dat het kantoor geen gesloten uitstraling kreeg. D/DOCK maakte een speels ontwerp waarin verschillende stijlen en materialen terugkomen. Het maatwerk meubilair van INTOS speelt hierin een belangrijke rol.

Onze aanpak

Voor de verschillende algemene ruimtes in dit kantoor hebben we pantry’s en keukens gemaakt met fronten van rvs en werkbladen van composiet. Ook hebben we twee grote auditorium podia en diverse vergadertafels gebouwd. De gangzones hebben we voorzien van een houten, zwart gebeitste wandbetimmering waar diverse opslag- en garderobe kasten in zijn gebouwd. Tussen de twee verdiepingen is een eiken trap geplaatst en het trappenhuis bekleed met eiken fineer. In de galerij en de werkruimtes hebben we vervolgens nog 100 speciaal ontwikkelde werkstations geplaatst. En om een optimale akoestiek te realiseren is er ook akoestische wandbekleding uit duurzaam gerecycled PET-vilt bevestigd. Al met al is er een grote diversiteit aan materialen en kleuren in het ontwerp wat elk onderdeel uniek maakt. Daarbij waren de werkzaamheden aan vloeren en wanden dicht ingepland op het plaatsen van het maatwerkinterieur. INTOS heeft ervoor gezorgd dat in overleg met alle betrokken partijen de werkzaamheden naadloos en efficiënt op elkaar aan konden sluiten.

Opgeleverd resultaat

Thijs Leemreize, projectleider: “De variatie aan materialen en stijlen maakte dit een gaaf project om aan te werken. Alle elementen waren uniek! Het resultaat is een moderne werkomgeving waarin werknemers zich kunnen afzonderen om geconcentreerd te werken. Maar ook op een positieve manier gestimuleerd worden om samen te werken in de daarvoor bestemde gezamenlijke ruimtes.”

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.