30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

Labinrichting Plus Ultra
Labs

·

Labinrichting Plus Ultra

Het bedrijf heeft zich gevestigd in het nieuwe Plus Ultra pand aan het Bioscience park. De verdieping, die casco werd opgeleverd, moest worden omgevormd tot een laboratorium waarin flexibiliteit en uitstraling centraal stond. Naar aanleiding van de ervaring van INTOS binnen dit pand met andere laboratoria en op basis van een aanbesteding, verzorgde INTOS in opdracht van hoofdaannemer CBRE en labadviseur PM2 het laboratoriummeubilair en de benodigde aansluitingen. 

Opdracht: Labinrichting in Plus Ultra 
Locatie: Leiden
Ontwerp: PM2
Fotografie: Michel Claus

Behoefte van de klant 

Van een oorspronkelijke standaard laboratoriuminrichting ontwikkelde het project zich uiteindelijk tot een laboratoriuminrichting op maat. De totale labomgeving, van circa 670 m2 en bestaande uit 3 grote ruimtes en 9 kleinere ruimtes, moest worden ingericht met flexibel meubilair om werkprocessen snel aan te kunnen passen. In de inrichting diende ook de huisstijl van dit bedrijf herkenbaar terug te komen, hierdoor werd de merkbeleving versterkte onder medewerkers en richting bezoekers.  

Onze aanpak
Gesprekken over het bestek met de opdrachtgevers en eindgebruikers leidde uiteindelijk tot een eerste uitwerking op papier van de meubels. Hierin zijn alle specifieke wensen van het bedrijf opgenomen, zoals de aangepaste maatvoering van vrijwel alle elementen, de unieke garderobe-, apothekerskasten en de gedetailleerde doorvoering van de huisstijlkleuren in alle frames en werkbladen.  

Uiteindelijk kon in iets meer dan een half jaar deze uitzonderlijke laboratoriuminrichting in gebruik genomen worden!  

We hebben vanuit het team met veel toewijding en energie aan dit niet alledaagse project gewerkt. De andere kleurstelling van de meubels, die één van de uitdagingen binnen het project vormde, maakt het eindresultaat heel mooi en uniek in de lab wereld! Ook de samenwerking met de experts van CBRE en PM2 was prettig.” Aldus Manouk van der Wal, projectmanager INTOS.  

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.