Wagamama
Leisure

·

Interior Construction

Wagamama

Wagamama, een bekend Aziatisch franchiseconcept met meer dan tien vestigingen in Nederland en België, opende de afgelopen jaren vrijwel jaarlijks een nieuw restaurant.
Met een vast bouwteam en naar ontwerp van Studio Saam, een architect uit Amsterdam, komt elke nieuwe Wagamama tot stand. INTOS is in dit team verantwoordelijk voor de interieurbouw.

Opdracht: Maatwerk interieur met Aziatische twist voor diverse Wagamama restaurants
Locatie: diverse locaties in Nederland & België
Ontwerp: Studio Saam
Fotografie: Michel Claus

Behoefte van de klant

In de Wagamama’s moeten niet alleen de Aziatische gerechten met de Japanse twist te ruiken en te proeven zijn, maar de bezoeker moet ook door het interieur zich in Aziatische sferen wanen. Daarom komt in elk ontwerp de materiaalcombinatie van noten- en eikenhout met messing terug. Desondanks is geen één Wagamama hetzelfde. De positie en afmetingen van de meubels zijn altijd afgestemd op de locatie en de keukeninrichting is elke keer anders. Ook heeft elke vestiging eigen eyecatchers, zoals de bars met bijzondere luifels van bijvoorbeeld rotan of flessen. 

Onze aanpak

Ondanks de terugkerende elementen is de inrichting elke keer maatwerk. Met het vaste bouwteam vindt structureel overleg plaats om de verwachtingen helder te hebben. De restaurants zijn tussen de 200 en 400 m2 groot. De totale bouwtijd beslaat gemiddeld 14 weken inclusief de voorbereidende werkzaamheden in onze werkplaats. Na drie weken montage op de locatie leveren we de restaurants op. De samenwerking in het bouwteam loopt altijd als een geoliede machine!

Om duurzaam met de interieuronderdelen om te gaan, wordt in het geval van een verbouwing of renovatie het bestaande meubilair omgevormd tot nieuwe interieurelementen of meubels. Zo worden van oude tafels bijvoorbeeld krukjes gemaakt. Zeker 30 procent van het materiaal wordt op deze manier hergebruikt. En materiaal dat we niet direct gebruiken, slaan we op.

In Nederland en België hebben we onder andere de Wagamama’s opgeleverd in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Kijkduin, Leidschendam, Brussel en Antwerpen.  

Opgeleverd resultaat

Arjen Schrama, directeur Wagamama Benelux: “Het is enorm prettig om met het vaste bouwteam te werken waar INTOS gelukkig ook onderdeel van is. Zij verzetten bergen in tijden van verbouwingen en renovaties. “En we kunnen er altijd op vertrouwen dat zij op tijd een kwalitatief eindresultaat opleveren waarin ook aandacht is voor duurzaamheid.”

“Het is de kunst om in elke Wagamama binnen de uniformiteit toch een ander interieur neer te zetten. In Kijkduin heeft het restaurant een echte strandsfeer en in Leidschendam is het onderdeel van de overdekte buitentuin met verschillende horeca. Als vast bouwteam is de betrokkenheid enorm hoog en weten we precies hoe we elkaar kunnen versterken. Die samenwerking leidt elke keer weer tot een mooi en consistent resultaat”, aldus Peter Warmerdam, projectleider INTOS.

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.