Laboratoriumapparatuur

Laboratoriumapparatuur en accessoires voor een compleet laboratorium

Een compleet laboratorium bestaat niet enkel uit laboratoriummeubilair, zoals de laboratoriumtafels de laboratoriumkasten en zuurkasten, maar vooral ook uit overige apparatuur en accessoires. In een bouw- of verbouwproject is het tijdrovend om bij verschillende leveranciers apparatuur af te nemen. Om tijd te besparen en projecten compleet op te leveren, verzorgt INTOS ook uiteenlopend laboratoriumapparatuur van gerenommeerde merken op basis van exclusief dealerschap. Zoals laminaire air flow-kasten (LAF-kasten) en koel- en vrieskasten. Waar het gewenst en mogelijk is, laten we deze apparatuur ook aanpassen naar een maatwerkoplossing. Daarnaast vergroten we met verschillende zelfontworpen accessoires het gebruikersgemak nog verder!

Laminaire flowkast

Voor de noodzakelijke persoons- én productbescherming levert INTOS laminaire flow kasten (LAF-kast) ook wel flowkast, trekkast, biosafety kast, down flow of cross flow kast genoemd. In de afgelopen jaren hebben we verschillende typen en merken LAF-kasten geplaatst in uiteenlopende laboratoria. Allen passend bij het type lab en de unieke werkflow. In de levering voorzien we niet alleen in de kast tijdig op locatie krijgen, maar ook in de validatie waardoor het apparaat direct gebruiksklaar is na oplevering.

Overig laboratorium apparatuur vanuit exclusief dealerschap

Via ons uitgebreide netwerk aan hoogkwalitatieve leveranciers beschikken we sneller dan gemiddeld over diverse laboratorium apparaten en ook over extra kennis en ervaring. In het geval van apparatuur specifieke vragen van onze opdrachtgevers komen we in nauwe afstemming met deze leveranciers altijd tot een passende oplossing. Via hen verzorgen we labcentrifuges, labvriezers en -koelkasten, lab-ovens, labvaatwassers of de veelgebruikte puntafzuigingen.

Accessoires

In een laboratorium worden ook veel verbruiksartikelen gebruikt, zoals zeep, handschoenen en tissues. Om ervoor te zorgen dat een laboratorium georganiseerd blijft en de werkplekken vrij blijven van deze artikelen heeft INTOS een tal van accessoires met zorg vormgegeven en ontwikkeld. Zoals tissue- en handschoenhouders en dispensers.

Werkbladverlichting

Aan een laboratoriumtafel is verlichting essentieel. In samenwerking met het LUMC heeft INTOS werkbladverlichting ontwikkeld voor laboratoriumtafels in een eilandopstelling. Inmiddels is dit model doorontwikkeld tot een standaard onderdeel van ons assortiment aan laboratorium accessoires. Deze ledverlichting met een lichtstroom van meer dan 1000 lumen en 6000K is te plaatsen op elke mediabrug. Het licht is makkelijk aan en uit te schakelen door middel van een schakelaar.

Meer weten over apparatuur of accessoires?

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.