Nieuws

INTOS maakt duurzaam interieur voor Unilever

INTOS maakt duurzaam interieur voor Unilever

INTOS gaat de meubels maken voor het nieuwe Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen dat in het najaar van 2019 geopend wordt. In het gehele gebouw en het interieur staat duurzaamheid centraal. Een groot deel van de meubels wordt dan ook gemaakt van gerecycled materiaal. Ook worden er onderdelen van het originele interieur uit het huidige kantoor hergebruikt. Op 4 maart 2019 ontving het gebouw twee prestigieuze BREEAM awards, de internationale prijs voor duurzaam bouwen. INTOS zorgt voor een interieur dat helemaal in dat plaatje past.

intos_nieuws_credits_fokkema_partners_arhitecten_2.jpgHergebruikte meubelstukken
De huidige meubels zullen op een herkenbare manier worden verwerkt in het nieuwe interieur. Je zou bijvoorbeeld, wanneer je een keukenkastje opent, zomaar een originele deur tegen kunnen komen. Zo worden er verschillende delen van meubels in het nieuwe ontwerp verwerkt. INTOS, Unilever en Fokkema & Partners Architecten hebben samen creatief nagedacht over het hergebruik en het uiteindelijke resultaat. Het doel is een inspirerende werkruimte die uitnodigt tot innovatie.

Gerecycled materiaal
Bij het ontwerp van het gebouw is veel aandacht besteed aan thema’s als gezondheid, flexibiliteit, energieverbruik, materiaalgebruik en circulariteit. Dit zal ook in het meubilair terugkomen. Zo wordt er gerecycled materiaal verwerkt in de meubels. Denk bijvoorbeeld aan een melamine spaanplaat van 75% hergebruikt materiaal en 25% duurzaam geproduceerd hout. Een aantal meubels bestaan zelfs geheel uit materiaal gemaakt van plastic uit de oceaan.

Kleine CO2 Footprint
INTOS denkt ook na over de verpakking van de meubels en het transport ervan. Zo wordt er minder plastic gebruikt door het hergebruiken van verpakkingsmateriaal in de vorm van dekens. Alles met als doel om een zo klein mogelijke CO2 footprint achter te laten.

intos_nieuws_credits_fokkema_partners_arhitecten_1.jpg

 

terug