Nieuws

INTOS partner van DSM-Niaga en ECOR om circulair plaatmateriaal op de markt te brengen

INTOS partner van DSM-Niaga en ECOR om circulair plaatmateriaal op de markt te brengen

Tijdens de Dutch Design Week, 19 t/m 27 oktober, heeft DSM-Niaga bekend gemaakt dat INTOS als een van de partners de circulaire ECOR panelen gaan maken, verwerken en als eerst op de markt zullen brengen.

Onze ambitie om in een duurzaam alternatief voor meubelpanelen te investeren wordt tijdens de DDW op vrijdag 25 oktober geformaliseerd in een Memorandum of Understanding (MoU) tussen INTOS, DSM-Niaga en ECOR. Andere koplopers in de groep zijn Royal Ahrend, Royal Auping, EcoRebels, Canary Company, Cartoni Design, Concourse, Koning+Neurath, Occony, Triboo en Zwartwoud.

Op de DDW laat Niaga (achterstevoren: again) zien hoe zij samen met ECOR van oude papiervezels nieuw materiaal maken. INTOS is altijd actief op zoek naar kwalitatief hoge én duurzame alternatieven voor bouwmateriaal, het was daarom een logische stap om ontwikkelingspartner van DSM-Niaga en ECOR te worden. Samen met de groep koplopers moet het duurzaam alternatieve materiaal geperfectioneerd worden en op de markt geïntroduceerd worden.

ECOR gebruikt gerecyclede papiervezels die zij samenpersen tot plaatmateriaal dat gebruikt kan worden voor het bouwen van meubels. De plaat is gemaakt van cellulose, hitte, druk en water. Het is een duurzaam alternatief voor MDF platen en kan bovendien weer hergebruikt worden na de levensduur van een meubel.

ecor_infographic_materialstory_220319.jpg

terug