Nieuws

INTOS realiseert de entree van Hudson’s Bay

INTOS realiseert de entree van Hudson’s Bay

Het afgelopen half jaar heeft INTOS voor het Canadese warenhuis Hudson’s Bay in Nederland gewerkt. In de 10 eerste Nederlandse filialen zijn de cosmetica afdelingen volledig ingericht. Inmiddels zijn deze filialen succesvol geopend! Kortom: een goed moment om terug te blikken op dit unieke project.

Hudson’s Bay Nederland rotterdam_hudson_s_bay_1.jpg

Hudson’s Bay heeft eind vorig jaar tien vestigingen van de voormalige V&D overgenomen om zich in Nederland te vestigen. Deze zijn gelegen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Breda, Leiden, Maastricht, Almere, Zwolle, Tilburg en Den Bosch. INTOS is gekozen als leverancier van het meubilair voor alle cosmetica afdelingen.

Speciaal meubilair cosmetica afdelingen

In slechts een paar maanden tijd zijn voor deze afdelingen ruim 1100 meubels gemaakt voor 7000 m2 aan vloeroppervlakte. De verscheidenheid in meubilair was ook groot. In totaal zijn 58 zeer verschillende types gemaakt. Een echte eyecatcher is de strak vormgegeven tafel met de schuine vlakken en het goud gespoten onderframe. Tevens hebben we alle wanden die de verschillende merken onderling scheiden gebouwd. De vloeroppervlaktes zijn nauwkeurig ingedeeld waardoor er een mooie samenhang tussen de verschillende meubels is ontstaan.

rotterdam_hudson_s_bay_tafel.jpg    rotterdam_hudson_s_bay_3.jpg   den_haag_hudson_s_bay.jpg

Uitdagingen

Aan uitdagingen geen te kort binnen dit project. Door de zeer korte doorlooptijd, het grote volume, de spreiding van de filialen over heel Nederland én de coördinatie met de vele stakeholders, waaronder de klant Hudson’s Bay (HBC NL en Canada) en Galeria Kaufhof, de hoofdaannemer en projectcoördinerende partij MVRO, de architect CallisonRTKL en de andere onderaannemers, was het een interessant project.

Trots

“Wij zijn trots op het feit dat INTOS een bijdrage mocht leveren aan de realisatie van dit hoogstaande warenhuis. Wij hebben voor één van de mooiste afdelingen gewerkt, die tevens dienst doen als entree en dus bepalend zijn voor de eerste indruk die bezoekers krijgen van Hudson’s Bay. Er is hard gewerkt, zo hebben we met meer dan 30 man  meubilair geplaatst in zes filialen tegelijkertijd, ook in de avonden. We zijn trots op de inzet van iedereen en tevreden met het eindresultaat,” aldus Diederik Hein, directeur INTOS.

terug