Nieuws

LUMC kinderafdeling vernieuwd

LUMC kinderafdeling vernieuwd

Het WAKZ voorzien van veilige speelgebieden

Gisteren heeft de oplevering plaatsgevonden van de polikliniek en de dagverpleging na een grote verbouwing. Deze kindvriendelijke omgeving met als thema de stad Leiden moet kinderen op hun gemak stellen bij een ziekenhuisbezoek. INTOS mocht zorgdragen voor delen van het interieur naar het ontwerp van Mirato Interieurprojecten.


De samenwerking met Mirato was er al eerder in het LUMC; bij de realisatie van de daktuin van het Ronald McDonaldhuis in het LUMC. De ronde vormen uit dat concept komen ook weer terug in de speelruimten in de polikliniek. Deze vormgeving draagt bij in de beleving van de kinderen om even uit de ziekenhuis omgeving te zijn, die juist gekenmerkt wordt door strakke lijnen. Het ronde speelmeubel in het wachtgebied op de polikliniek met de golvende lijnen is een eyecatcher met de “toegangspoort” en de vele zit- en klimbogen. Er is veel gebruik gemaakt van gekleurde accenten in de steeds rustige basis van het geheel. Voor de afwerking is gekozen voor zachte materialen en kussens.


INTOS is ook sponsor van de “Club van Duizend”, een speciaal programma vanuit de Vrienden Stichting. Deze stichting is opgericht om aanvullende financiering te realiseren voor projecten die waarde toevoegen aan het verblijf van patiënten in het LUMC. Alle bijdragen van 2021 zullen ten goede komen aan de kindvriendelijke inrichting van het WAKZ!

Voor meer informatie over onze verbouwing neem contact op met:
Arjan Andriessen, Project director
E: arjan.andriessen@intos.nl

terug