Nieuws

Realisatie afbouw en inrichting Aspire Crystal Lounge luchthaven Genève

Realisatie afbouw en inrichting Aspire Crystal Lounge luchthaven Genève

Op basis van het ontwerp van architectenbureau D/Dock is INTOS gevraagd om de volledige afbouw, installaties en vaste inrichting te realiseren voor de luxueuze tweede lounge op de Zwitserse luchthaven in Genève. Deze Aspire Crystal Lounge van Swissport is bedoeld voor de non-Schengen reizigers. Het is onderdeel van de nieuw gebouwde oostvleugel van de luchthaven.

De inspiratie voor het ontwerp komt overduidelijk vanuit de omgeving; het blauw van het Meer van Genève komt terug in de kleuren van het meubilair en het klimaatplafond. De houten elementen, zoals de achterwand van de uitgiftebalie en de lamellen langs de passantencorridor, doen denken aan de sfeer van berghutten. En de lange glaswand geeft een open uitzicht op de omgeving.

 

Aanpak

Voor de afbouw van deze lounge hebben onze specialisten diverse functionaliteiten toegevoegd aan het ontwerp. Zo is er een op maatgemaakt lichtplan opgesteld waarin op een efficiënte manier in de diverse ruimtes passende lichtbronnen zijn gecreëerd. In de uitvoering is gekozen voor energiezuinige systemen.

 

Dat functioneel ook mooi mag zijn, bewijst de integratie van het luchtbehandelingssysteem dat verborgen zit in het plafond en in decoratieve RVS-zuilen. Deze zuilen zijn voorzien van verlichting en planten die zorgen voor een gezonde atmosfeer.

 

Resultaat

De Aspire Crystal Lounge is in januari 2022 geopend, geheel binnen de afgesproken planning. En het resultaat staat! Het is echt een ruimte waar reizigers zich kunnen ontspannen of in alle rust kunnen werken. De lounge creëert een beleving bij de reizigers door het prachtige interieur, het prettige klimaat en lichtgebruik.

 

 

terug