Nieuws

Realisatie nieuwe Daktuin LUMC

Realisatie nieuwe Daktuin LUMC

In opdracht van Ronald McDonald Huis Leiden en naar ontwerp van Mirato en Van Schie architecten bouwt INTOS mee aan de nieuwe daktuin van het Leids Universitair Medisch Centrum. Door de nieuwbouw van de kinderafdeling was er behoefte aan een nieuwe Daktuin op een centrale locatie. De Daktuin zal de speelruimte vormen voor patiëntjes en hun familie. Het is voor kinderen heel belangrijk om te kunnen spelen, ook als je in het ziekenhuis ligt. INTOS draagt daar graag een steentje aan bij.

lumc_daktuin_werkplaats_website_2.jpgBijzonder project

Het bijzondere aan dit project is de extreme toewijding vanuit alle betrokken partijen. “Met 70 vrijwilligers wordt er door het Ronald McDonald Huis Leiden gepassioneerd in het LUMC gewerkt. Die passie en beleving werken door in het enthousiasme voor dit project. Het is gaaf dat INTOS na het herinrichten van de neonatologie afdeling en het geboortehuis, ook een bijdrage mag leveren in de realisatie van deze speelse daktuin!”, aldus Arjan Andriessen, project director bij INTOS. Mede door de samenwerking met Blok Plaatmateriaal, Formica en Forbo Group, kan INTOS deze bijdrage leveren.

Werkplaats werkzaamheden

lumc_daktuin_gestapelde_elementen_website.jpgOp dit moment werkt INTOS in de werkplaats aan diverse speelelementen die op maat gemaakt worden. Ook leveren we de klimtoestellen en dragen we zorg voor de veilige integratie van deze in het totale interieur van de Daktuin. De veiligheid van de kinderen wordt geborgd door vanuit de ogen van een kind de omgeving te bekijken, goed na te denken over constructies en materialisering en uiteraard nauw samen te werken met gespecialiseerde keuringsinstanties.


Volgens de huidige planning wordt in juni 2018 de daktuin geopend.

visual_daktuin_lumc_web.jpg

terug