Nieuws

Stadsschouwburg Haarlem

Stadsschouwburg Haarlem

Als er een branche hard geraakt is het afgelopen jaar is het wel de evenementenbranche. Bioscopen, festivals maar ook de theaters mochten geen bezoekers ontvangen. Dat heeft ook Stadsschouwburg Haarlem ondervonden. Maandenlang moesten zij noodgedwongen gesloten blijven en vonden er geen voorstellingen plaats.

Maar de stilstand van de samenleving had ook enkele voordelen. Er kwam nu wel tijd vrij om na te denken over verschillende onderhoudswerkzaamheden die normaliter pas later plaats hadden kunnen vinden vanwege de hoeveelheid voorstellingen die er anders geweest waren. En bij een drukbezochte en populaire lokatie zoals de oude klassieke Stadsschouwburg van Haarlem is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Daarom was dit een uitgelezen tijd om hier aandacht aan te besteden en goed na te denken over het herinrichten van bepaalde ruimtes en vertrekken binnen de schouwburg.

 stadsschouwburg_haarlem_studio_linse_david_diillen_photography_1.jpg

Samen met Studio Linse, een gerenomeerde interieurontwerpstudio uit Amsterdam werden de aandachtspunten nauwkeurig doorgenomen, waarbij goed rekening gehouden diende te worden met de uitstraling van het theater. Studio Linse houdt van charismatische lokaties, wil graag het verleden respecteren, genieten van het heden en uitkijken naar de toekomst. De Stadsschouwburg in Haarlem past perfect in dit plaatje en daarom bleek deze samenwerking een schot in de roos.

 stadsschouwburg_haarlem_studio_linse_david_diillen_photography_6.jpg

De klassieke twist van het theater moest in ere blijven, terwijl het ook een zekere rust uit moest stralen naar de bezoekers toe. Ook lag er een wens om meer eenheid aan te brengen in het interieur. Door te werken met bepaalde terugkerende kleuren per verdieping, moest nadrukkelijke verbondenheid met de grote zaal  gemaakt worden en werd, de prettige omgeving voor zowel bezoeker als artiest versterkt.

 stadsschouwburg_haarlem_studio_linse_david_diillen_photography_9.jpg

Bij de entree heeft de balie rechts een oprfrisbeurt gekregen, maar ook het pad naar de jassen afgifte is veranderd, met een chique vloerbedekking die passend is bij de klassieke uitstraling van de schouwburg. De publieksfoyers stralen meer rust uit en geven de bezoekers een comfortabel gevoel. Door met verschillende stoffen, kleuren en licht te werken hebben deze ruimtes precies de uitstraling gekregen die zo goed past bij de karakteristieke schouwburg.

stadsschouwburg_haarlem_studio_linse_david_diillen_photography_21.jpg 

Nu lijkt het erop dat er binnenkort weer meer mogelijk gaat zijn vanuit de Nederlandse overheid en theaters eindelijk weer gasten mogen ontvangen voor een avondje uit. Als dat zo is, is Stadsschouwburg Haarlem in ieder geval klaar voor de toekomst en kan het deze mensen weer een onvergetelijke avond te bezorgen. 

terug