Amare
Leisure

·

Interior Construction

Amare

Sinds de officiële opening in september 2021 is Amare het nieuwe en grootse theater- en congrescentrum van Nederland. Het staat in het hart van Den Haag. Met drie theater- en concertzalen, een vergadercentrum, een groot aantal publieke ruimtes en twee horecagelegenheden, biedt het ruimte aan maximaal 2700 bezoekers. Ook is Amare het vaste onderkomen van het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Naar het ontwerp van Drees & Sommer bouwde INTOS mee aan het interieur van dit bijzondere, culturele centrum!

Opdracht: Realisatie interieur groots theater- en congrescentrum
Locatie: Den Haag
Ontwerp: Drees & Sommer
Fotografie: Rick Geenjaar

Behoefte van de klant

Drees & Sommers, internationaal projectmanagement- en adviesbureau voor vastgoed en infrastructuur, gaf ons in juni 2021 de opdracht voor de realisatie van diverse foyerbars, het ticket en kassa meubel, de achterruimte van de entree, het restaurant begane grond, diverse artiestenkleedkamers, de wandbekleding van vergaderzalen en de inrichting van het bedrijfskantoor. Het interieurontwerp voor deze ruimtes was complex omdat het ontwerp van de percelen door vier verschillende architecten is gemaakt met ieder eigen specifieke wensen en eisen. De grootste uitdaging was om de inrichting van Amare binnen slechts enkele maanden op te leveren

Onze aanpak

Door het team snel op te lijnen, tekenwerk tot in detail goed uit te voeren en af te stemmen met Drees & Sommers, en materialen tijdig in huis te hebben, konden we het interieurontwerp realiseren binnen de daarvoor gestelde tijd. Creativiteit en flexibiliteit zijn onze sleutel in zulke complexe en krappe projecten.

Een bijzonder mooi detail in dit interieur van Amare is het barmeubel. Hierin freesden we een patroon dat geïnspireerd is op de buitenzijde van het pand, waarin de verticale lijnen en bogen kenmerkend zijn. Het is één van de subtiele details die het volledige gebouw zo kunstig maakt!

Opgeleverde resultaat

“Het meebouwen aan een nieuw cultuurhuis in de Nederlandse hoofdstad, was echt anders dan anders. Het is een veelbesproken project. Daarnaast in omvang groots en mede door de tijdsdruk ook meeslepend. Echt passend bij een theater! Ik ben er trots op dat het door ons gemaakte interieur door iedereen van over de hele wereld gezien kan worden, omdat het pand vrij toegankelijk is. Deze inspirerende omgeving is het bezoeken meer dan waard”, aldus Thijs Leemreize, projectleider INTOS.

Zie ook https://www.amare.nl/cms_files/File/Plattegrond%20Amare.pdf
En https://www.youtube.com/watch?v=6GrsO7LxsL8

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.