30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

LUMC | Patiëntenkamers Neurologie
Medical

·

Interior Construction

LUMC | Patiëntenkamers Neurologie

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wilde op basis van het inrichtingsconcept naar het ontwerp van Oliver Spek Architecten de verouderde patiëntenkamers herinrichten. Zo ook op de afdeling Neurologie. Belangrijk was een compacte inrichting met een rustgevende uitstraling. INTOS werd als interieurbouwer gevraagd om de maatwerk inrichting te maken.

 

 

Opdracht: Compacte inrichting patiëntenkamers Neurologie met hotelwaardige uitstraling
Locatie: Leiden
Ontwerp: Olivier Spek Architecten
Fotografie: Michel Claus

Behoefte van de klant
Op basis van het inrichtingsconcept, waarmee binnen het LUMC al verschillende afdelingen opnieuw zijn ingericht, moest ook de afdeling Neurologie vernieuwd worden. De afdeling is 1000 m2 groot waarin 39 bedopstellingen verdeeld zijn over 23 patiëntenkamers.

Omdat de hoeveelheid apparatuur in het ziekenhuis gedurende de jaren enorm is toegenomen, is er binnen het inrichtingsconcept nog meer aandacht voor een efficiënte indeling van de ruimte. Daarom zijn onder andere doorgeefkasten geïntegreerd en afvallades in de meubels. Ook zijn er hogere eisen gesteld aan materiaalgebruik in verband en hygiëne en uitstraling.

Onze aanpak
Aan de hand van het bestaande inrichtingsconcept en het toepassingsontwerp voor deze afdeling, werkten we de individuele meubels verder uit tot een meubelboek. In nauwe afstemming met de architect en eindgebruikers binnen het LUMC, voor de juiste aansluiting van de meubels op de werkprocessen, werkten we de details verder uit. Na goedkeuring startten we met het bouwen van de meubels in onze werkplaats, van bedachterwanden en patiëntenkasten tot doorgeef- en lockerkasten en balies. Hierin zijn hoogwaardige materialen verwerkt, zoals Corian en houtnerfpanelen, die goed zijn schoon te houden en makkelijk te herstellen.

Omdat in de meubels veel leidingwerk is verwerkt en er sprake is van exacte maatvoering voor kasten, investeerden we veel tijd in de afstemming met de bouwkundig aannemer. Gaande het project realiseerden we nog additionele oplossingen, zoals het integreren van de tilhulpen in de patiëntenkasten. Binnen een klein jaar, van conceptuitwerking tot de oplevering van de totale kamers, hebben we de rustgevende kamers opgeleverd die volledig aansluiten bij de andere vernieuwde afdelingen!

Opgeleverd resultaat
“Ook in dit project verliep de samenwerking met INTOS ontzettend soepel. De ervaring die INTOS binnen de medische wereld heeft en ook binnen het LUMC is daarin van grote waarde. De nauwe samenwerking heeft dit keer ook geleid tot volledig nieuwe integraties, zoals de tilhulp die is verwerkt in de patiëntenkast. Efficiënt en effectief! Fijn om gezamenlijk elke keer weer tot mooie oplossingen te komen!”, aldus Bart van Gorsel, projectleider LUMC.

“Het is super knap dat het LUMC vasthoudt aan een sterk uitgedacht inrichtingsconcept. Hierdoor bouwt niet alleen iedereen op een efficiënte manier aan de realisatie, maar blijft ook de keuze voor kwalitatief sterke materialen behouden. Dit komt het onderhoud en daarmee de uitstraling echt ten goede”, aldus Arjan Andriessen, projectleider INTOS.

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.