30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

Privium Club Lounge – Amsterdam Airport Schiphol
Airports

·

Interior Construction· Maincontracting

Privium Club Lounge – Amsterdam Airport Schiphol

Privium, een zelfstandig concept voor frequente reizigers op Schiphol, wilde op een nieuwe locatie een ontspannende loungeomgeving realiseren voor haar leden. Op basis van het ontwerp van M+R Architecten met puur organische vormen, realiseerde INTOS in de rol van hoofdaannemer en interieurbouwer de 600 m2 grote lounge. Ook voor de daaropvolgende aanpassingen en onderhoudsactiviteiten is INTOS de samenwerkingspartner voor Privium.

Opdracht: Realisatie en actueel houden van een prestigieuze nieuwe lounge op Schiphol
Locatie: Schiphol
Ontwerp: M+R Architecten
Fotografie: Michel Claus

Behoefte van de klant

Privium wilde een stress reducerende omgeving creëren waarin leden op een comfortabele manier konden ontspannen voorafgaand aan hun reis. Door de locatie met een beperkte bouwhoogte en zonder daglicht was dat best een uitdaging! M+R zorgde voor een levendige omgeving door in het ontwerp gebruik te maken van vloeiende lijnen en rondingen. Die werden doorgetrokken in het meubilair maar ook in de wanden en het plafond. Binnen de 600 m2 zijn verschillende gebieden ingericht als onder andere relaxruimte, werkplek, leeshoek, receptie met een glooiende balie, buffetgebied met een 8 meter lange zwevende buffetmeubel, keuken en toiletten. Door daglichtsimulatie en grote tv-schermen wordt de buitenwereld naar binnengehaald.

 

Onze aanpak
In nog geen negen maanden moest de nieuwe lounge gerealiseerd worden. Als hoofdaannemer zorgden we voor de vloer- en wandafwerking, lampen en het plafond die was opgebouwd met in hoogte variërende schijven. Door bouwhoogte en alle rondingen was het uitdagend om het installatiewerk voor onder andere sprinklers en luchtbehandelingssysteem goed te laten aansluiten op het uiteindelijke interieur. Daarom was er een nauwe samenwerking met de technici.

Als interieurbouwer hebben we al het meubilair geleverd en ontwikkelden we de twee grote bijzonderheden in het interieur, namelijk het buffetmeubel en de receptiebalie. Het 8 meter lange buffetmeubel in een vrije driedimensionale vorm zweeft vrij tussen twee in Corian gehulde kolommen met led-verlichting in. Na veel overleg met Privium en M+R en uiteenlopende materiaaltesten is deze gemaakt in hardschuim.

Behoeftes veranderen in de tijd. Daarom heeft INTOS onder andere een security doorgang verbouwd om de veiligheid te vergroten, de vloer vervangen door een houten vloer en onlangs nog de constructie van de zwevende buffetbalie verstevigd. Door daarnaast blijvend onderhoud uit te voeren, bijvoorbeeld door plafondonderdelen opnieuw te schilderen en veel gebruikte werkbladen op te schuren, dragen ze nog altijd optimaal bij aan de exclusieve uitstraling van de lounge. 

Opgeleverd resultaat
“Kijkend naar de visualisatie van M+R is het bijzonder om te zien dat de realisatie vrijwel identiek aan het ontwerp is. Het is een waanzinnig spectaculaire lounge, die exclusief is voor de leden van Privium maar het waard is om door andere geïnteresseerden te zien. Ondanks dat de lounge al weer even meegaat, stappen we er nog steeds trots naar binnen wanneer we aanpassingen of onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Onze betrokkenheid blijft groot en de samenwerking fijn!”, aldus Diederik Hein, nu managing director INTOS en destijds projectleider INTOS voor de Privium Lounge.

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.