30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

Vertrekhal 1A – Amsterdam Airport Schiphol
Airports

·

Maincontracting· Interior Construction

Vertrekhal 1A – Amsterdam Airport Schiphol

INTOS is door Schiphol Group gevraagd om bouwpartner te zijn in het realiseren van de tijdelijke vertrekhal, vertrekhal 1a. Met deze vertrekhal speelt Schiphol in op de sterke groei van het aantal Schengen-passagiers. Deze tijdelijke vertrekhal van 3.800 vierkante meter moest binnen slechts 200 dagen volledig operationeel zijn. Een gigantische uitdaging voor Schiphol en alle zes bouwpartners, één die INTOS graag aanging.

Opdracht: Bouwen van een nieuwe vertrekhal
Locatie: Schiphol
Fotografie: Dirk Hol

In een rap tempo moest INTOS de engineering, de planning en het ontwerp oppakken, om vervolgens dag en nacht te kunnen gaan bouwen. INTOS heeft 22 incheckbalies inclusief luifels gebouwd, vier service balies, een People Reduced Mobility (PRM)-balie en een odd size balie. Daarnaast is er 550 vierkante meter aan akoestische wandpanelen geplaatst en zijn er grote gebogen wandvlakken in de security lanes voorzien van Clipso doek. In het securitygebied zijn twee ruimtebesparende visitatiecabines geplaatst en zijn tafels en kluisjes geleverd. Door onvoorziene omstandigheden heeft INTOS ook ad hoc de vloer van de volledige hal vervangen.

De vertrekhal is, zoals gepland, 4 april 2017 geopend. Iedereen, Schiphol Group en de overige bouwpartners namelijk; VolkerWessels Bouw Schiphol, Engie Services West, BAM Bouw en Techniek, BAM Infra en Van der Landen Industries, is tevreden over het kwalitatieve eindresultaat dat tot stand is gekomen door de inzet en nauwe samenwerking van alle bouwpartners. De tijdelijke vertrekhal kan met een gerust hart tot eind 2019, zoals de verwachting nu is, blijven staan.

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.