30

Sectoren

Bedrijf

30

Direct contact

UNStudio Tower lobby
Offices

·

Interior Construction

UNStudio Tower lobby

UNStudio, architectenbureau uit Amsterdam, werkt vanuit de UNStudio Tower op de Zuidas van Amsterdam. Deze toren had oorspronkelijk twee entreehallen voor de belangrijkste huurders. Doordat kantoren op de Zuidas steeds meer door een variatie aan huurders gebruikt worden, is deze lobby herontworpen naar een uniforme ruimte. Naar het ontwerp van UNStudio realiseerde INTOS de volledige inrichting van de van 600 m2 grote lobby.

Opdracht: Maatwerkinrichting als gids in een herontworpen lobby op de Zuidas
Locatie: Amsterdam
Ontwerp: UNStudio

Behoefte van de klant

UNStudio wilde met het vernieuwde ontwerp voor de lobby de interactie en communicatie bevorderen. Het is een ‘flex-lobby’ geworden, een flexibele ruimte die een gastvrije entree biedt en geschikt is voor informele bijeenkomsten en grotere evenementen. Het past bij de bestaande architectuur, maar heeft ook nieuwe elementen waaronder de strategische bewegwijzeringselementen in de kroonluchter en de vloeren. Ze geven het gebouw een nieuw karakter.

Onze aanpak

Voorafgaand aan de realisatie van het project hebben we actief bijgedragen aan het ontwikkelen van het spectaculaire ontwerp. Als onderdeel van dit ontwikkeltraject is er een mock-up gemaakt van een deel van de koonluchter, die in werkelijkheid 14 meter lang, 17 meter diep en 4,5 meter hoog moest worden. Aan de hand van deze mock-up zijn de definitieve details zoals materiaalgebruik en kleurstelling bepaald.

De kroonluchter en de liftgang zijn gemaakt uit verticale vlakke en gekromde panelen van het materiaal Corian. De horizontale delen van de kroonluchter zijn gemaakt van driedimensionaal gevormde schuimpanelen die zijn afgewerkt met een koperkleurige polyurethaan coating. Met een freespatroon zijn haakse gaatjes geboord in het paneel voor de 5000 koperkleurige pijpjes van verschillende lengten. Hierachter is de verlichting geplaatst waarvan de intensiteit gedurende de dag en de seizoenen verandert en zo voor een bijzonder effect zorgt. Een staalconstructie draagt de enorme kroonluchter. Daarachter zit een technische ruimte die de mogelijkheid biedt voor onderhoud.
Een ander bijzonder element is de receptiebalie. Deze is driedimensionaal rond en loopt geleidelijk af de grond in. De rondingen zijn zo gefineerd dat de nerven natuurlijk in elkaar over lopen. Het lijnenspel in de parketvloer, ook gemaakt van gefreesd Corian, leidt de bezoeker door de lobby.

Opgeleverd resultaat

“De voorbereiding en uitvoering van het hoogwaardige interieur van UNStudio lobby vroeg om een partij die begreep wat kwaliteit in alle aspecten inhoudt. En dat in de praktijk ook kon waarmaken. INTOS heeft als bouwteampartner voor het interieur vanaf het eerste contact tot aan de oplevering de gevraagde kwaliteit in design, techniek en samenwerking waargemaakt. Ik heb het werken met INTOS persoonlijk als zeer prettig en professioneel ervaren. Het projectteam heeft zich continu, onvoorwaardelijk en zonder discussie ingezet voor de hoogst haalbare kwaliteit. Dat is in deze ‘gehaaste’ tijd heel bijzonder en ook duidelijk terug te zien in het eindresultaat,” aldus Roy Binneveld, projectleider voor onze opdrachtgever Union Investment.
“In deze UNStudio Tower lobby zijn de kroonluchter, de receptiebalie en de liftgang het meest in het oogspringend. Het was ontzettend gaaf om de hele doorontwikkeling van het ontwerp te begeleiden en uiteindelijk ook te maken. Omdat we daarnaast ook kleinere maatwerk onderdelen zoals de zitelementen en de Corian plantenbakken hebben gebouwd, hebben we de totale uitstraling van deze prachtig ontworpen lobby gecreëerd. We zijn zelf ook ontzettend enthousiast over het eindresultaat!”, aldus Sander de Kip, projectleider INTOS.

Our products

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek.

No data was found

Succesvol ingeschreven!

U ontvangt vanaf nu blogs en nieuwsberichten per e-mail.